Zwemtraining / Banenzwemmen

Wekelijks

De dag beginnen met een frisse duik, dagelijks een uitdagende zwemtraining, nooit meer dan 6 zwemmers per baan en op niveau ingedeeld, dat is banenzwemmen bij Kras Sport. De trainingen zien er over het algemeen als volgt uit: 10 min inzwemmen, 30-35 min WOD (Workout Of the Day), deze wordt als groep gezwommen. Dat wil zeggen dat iedereen tegelijk deze WOD uitvoert, van baan 1 t/m baan 6, ongeacht je niveau. Hierbij wordt wel rekening gehouden met je niveau door de afstanden of rustmomenten aan te passen. Hierna volgt een cooling down van zo'n 5-10 min.

Zwemmen bij Kras Xtra is als bij een triatlon- of zwemvereniging trainen. Je krijgt geen zwemles maar je traint. Ideaal om je voor te bereiden op sportevenementen als een triatlon, een zwemwedstrijd en allerlei 'openwater' wedstrijden. Maar misschien wil je gewoon de borstcrawl beter beheersen. We besteden veel aandacht aan de borstcrawl maar ook de school-, rug- en zelfs de vlinderslagtechniek komt aan bod. Kan je al zwemmen, beheers je de schoolslag en kan je zonder al teveel moeite 4 banen achter elkaar zwemmen maar wil je beter presteren? Kom dan in de ochtenduren bij Kras Xtra zwemmen. Niet kris-kras door elkaar maar trainen op hetzelfde tempo/niveau als de andere zwemmers in de baan en nooit meer dan 6 zwemmers per baan. Je boekt je trainingsmomenten via de Kras Sport App. Je kunt vaste momenten inplannen maar je kunt ook extra op willekeurige tijden, eenmalig aanmelden, als het een week even beter uitkomt.

Maandag, woensdag en vrijdag zijn typische WOD trainingen. Op de dinsdag en donderdagochtenden zijn de trainingen meer gericht op duurtrainingen, dus langere sets, zwemmen van grotere afstanden. Ben je een triatleet dan zijn dit goede ochtenden om te trainen voor je volgende evenement of wedstrijd. Op deze dagen is er iets minder ruimte om je aan te melden als beginner. Hiervoor zijn de maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag beter geschikt.

In tegenstelling tot een vereniging, is het abonnement per maand opzegbaar. Je traint 1x per week voor € 36 p/m (excl. entree). Wil je vaker zwemmen? Dan betaal je € 49 en mag je onbeperkt zwemmen bij Kras (excl. entree)Entree van het zwembad: Schaf voorafgaande aan de zwemtrainingen een 12x badenkaart aan bij De Planeet (€ 53,00), dit is verplicht om toegang te krijgen tot het bad. Dit geldt ook voor het banenzwemmen voor jeugd t/m 16 jaar op de zaterdagmiddag van 16:10-17:00.

In het aanmeldblok links, klik je eerst op 'niveau', dan je gewenste dag, cursustijd aan alvorens op aanmelden te klikken. Na je aanmelding kun je de boekingsapp van Kras Sport downloaden en via dit systeem je trainmomenten vastleggen. UREN WAAR NOG VEEL RUIMTE IS: maandag 08:10-09:00 en 09:00-09:50, dinsdagmiddag 12:00-12:50 en 12:50-13:50 woensdag alle uren vanaf 09:50-12:30, donderdag 07:50-08:40 en 08:40-09:30, vrijdagmiddag 12:00-12:50

 

 

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik een proefles volgen?
Nee, het geautomatiseerde boekingssysteem maakt het niet mogelijk proeflessen in te plannen. Je kan bij ons voor € 33 een proefabonnement nemen, hiermee kan je 4 weken lang komen 'Proeven'. Als blijkt dat het product niets is voor je, kan je direct opzeggen maar nog wel 3x proberen, of je kan voor de resterende 3 weken, een andere sport uitproberen.
Wat houdt niveau 'Beginner' in bij banenzwemmen
Als beginner heb je nog weinig kennis van zwemtechniek. Je hebt na 1 baan zwemmen rust nodig. Je beheerst de borstcrawl techniek niet goed genoeg en voelt hierdoor veel onrust en je bent snel buiten adem. Kortom je bent beginner wanneer je na elke baan moet stoppen om weer op krachten of adem te komen, in welke slag dan ook. Je doet dus langer dan 2' over 100m (4 banen)
Wat houdt niveau 'Gevorderd' in bij banenzwemmen?
Je beheerst de borstcrawlslag al aardig maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Als gevorderde zwemmer kan je minimaal, zonder te moeten stoppen, 4 banen van 25m zwemmen in de schoolslag maar ook in de borstcrawl. Je hebt weinig tot geen moeite met de ademhaling tijdens de borstcrawlslag. Binnen de 'gevorderden' groep is er ook verschil. Er zijn gevorderden (1) die een aantal keer na elkaar 100m borstcrawl zwemmen met een tijd tussen de 1'45 - 2'. Er zijn ook gevorderden (2) die meerdere keren achterelkaar 100m borstcrawl zwemmen tussen 1'30 - 1'45.
Wat houdt niveau 'Pro' in bij banenzwemmen?
Je beheerst alle zwemslagen en zwemt standaard onder 1'30 per 100m, op alle slagen. Je bent prima in staat om langere tijd achter elkaar door te zwemmen (15' tot 60') en kan goede keerpunten/afzetten maken. Je bent in staat om technisch sterk te blijven zwemmen, ook bij heel lage snelheid of langere afstanden. Je hebt genoeg techniek in huis om op meerdere snelheden te zwemmen, in elke slag.
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als je, je via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een email verzonden. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in de spambox terecht gekomen. Controleer daarom de spambox of e-mail box met ongewenste e-mails, zodat je alsnog de email kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het e-mailadres is gekomen of het e-mailadres niet langer in gebruik is. Hierdoor kan de e-mail niet afgeleverd worden. Mocht je geen e-mail ter bevestiging van de aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als je een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvang je in de week voorafgaand van de cursus automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor ''Mijn Kras Sport''. Mocht je niet op deze e-mail willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om een gebruikersnaam en wachtwoord voor ''Mijn Kras Sport'' te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat je een gebruikersnaam en wachtwoord hebt ontvangen kun je gebruikmaken van ''Mijn Kras Sport''. Je logt in door rechts bovenaan op de website je gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als je je via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een e-mail verzonden. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in je spambox terecht gekomen. Controleer daarom je spambox of e-mail box met ongewenste e-mails zodat je alsnog de e-mail kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het e-mailadres is gekomen of het e-mailadres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de e-mail niet afgeleverd worden. Mocht je geen e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Waar worden de zwemtrainingen gegeven?
De zwemtrainingen van Kras Sport vinden plaats in onze vaste locatie in Haarlem: de Planeet. In de zomer gaan we ook naar buiten (Houtvaart en duinmeren)
Wat heb ik nodig om deel te nemen aan trainingen?
Kras Xtra heeft alle materialen in beperkte hoeveelheid beschikbaar tijdens de zwemtrainingen. Bij voldoende voorraad kun je deze materialen tijdens de training gebruiken. Je dient zelf het volgende mee te nemen: • zwembroek (strak model, geen shorts) • zwembril (kan ook ter plaatste geleend worden)
Hoe weet ik tot welk niveau ik behoor?
Na een korte observatie tijdens de 1e training wordt al snel duidelijk tot welk niveau u behoort. Lees ook even de tekst bij de eerste vraag; 'Wat houdt niveau 'Beginner' in bij banenzwemmen'
Hoe is een zwemtraining opgebouwd bij Kras Xtra?
• 300m Inzwemmen (10min) • 10 tot 20 min techniektraining • 20 – 30 min duurvermogen-, kracht-, sprinttraining. • Uitzwemmen
Is een wetsuit verplicht bij openwater trainingen?
• ja, dit is uit oogpunt van veiligheid. Een pak zorgt voor meer drijfvermogen.
Eenmaal lid; hoe meld ik mij aan voor een training?
Kras Sport werkt met een boekingssysteem. Voor elke training kan je je aanmelden via onze app. (te downloaden uit de appstore). Bij aanvang van een seizoen, bijvoorbeeld 'openwater zwemmen' worden de trainingen in de app voor een bepaalde periode opengezet (geactiveerd). Met het juiste abonnement kan je je dan via de agenda in de app aanmelding voor een training. Het is dus niet nodig om je opnieuw in te schrijven via de voorkant van de website. Beoefen je wekelijks echter al een sport met een € 33/ 1x per week abonnement en wens je je voor een 2e keer in de week aan te melden op een nieuwe sport, kan je twee dingen doen. Of je breidt je abonnement (tijdelijk) uit naar ' € 44/ onbeperkt) of je meldt je via de app/ mijn lessen, eerst af voor je bestaande training om je vervolgens op de nieuwe sport/training aan te melden.