Zwemtraining / Banenzwemmen

Doordeweeks

Zwemmen bij Kras Xtra is als bij een triatlon- of zwemvereniging trainen. Je krijgt geen zwemles maar je traint. Ideaal om je voor te bereiden op evenementen als Swim to fight Cancer maar ook triatlon-, zwem- en allerlei openwaterwedstrijden.

We besteden heel veel aandacht aan de BORSTCRAWL maar ook de school-, rug- en zelfs de vlinderslagtechniek komt aan bod. Kan je al zwemmen, beheers je de schoolslag en kan je zonder al teveel moeite 4 banen achter elkaar zwemmen maar wil je beter presteren?  Kom dan in de ochtenduren bij Kras Xtra zwemmen. Niet kris-kras door elkaar maar trainen op hetzelfde tempo/niveau als de andere zwemmers in de baan en nooit meer dan 6 zwemmers per baan. In tegenstelling tot een vereniging, is het abonnement per maand opzegbaar. Je traint 1x per week voor 30 euro per maand (excl. entree). Wil je vaker zwemmen? Dan betaal je 41 euro en mag je onbeperkt zwemmen bij Kras (excl. entree en niet in het weekend). Liever in het weekend? klik dan op de volgende link: zwemtrainingen in het weekend.  In het aanmeldblok klik je eerst je gewenste dag en cursustijd aan en dan klik je op aanmelden.

Na een proefles weten we op welk niveau je zit en kun je direct instromen. De trainingsduur varieert van 50 tot 60 minuten. Op dinsdag, donderdag en vrijdag starten we al om 06:00 uur en trainen 60 minuten. Tijdens deze sessies worden veel meters gemaakt en zijn bedoeld voor de meer ervaren zwemmers. Veel triatleten gebruiken deze uren om te trainen. Op maandag en woensdag beginnen we om 06:30 uur.

Hieronder volgt een overzicht van de trainingen: VET GEDRUKTE TRAININGEN hebben een duur van 60 tot 80 minuten en zijn bedoeld voor de triatleet- en/of ervaren zwemmer die veel meters wil maken. Overige trainingen duren 50 min en bestaan uit een mix van techniek en sets.

  • MAANDAG: 06:30-07:20 uur, 07:20-08:10 uur (50 minuten per training, mix van techniek en sets, alle niveaus)
  • DINSDAG: 06:00-07:00 uur (voor triatleten of lange afstand zwemmers, 4 banen + 2 banen techniek), 07:00-07:50 uur, 07:50-08:40 uur, 12:00-13:00uur en van 13:00-14:00 uur (voor triatleten/lange afstand zwemmers, 4 banen + 2 banen techniek)
  • WOENSDAG: 06:30-07:20 uur, 07:20-08:10 uur, 08:10-09:00 uur, 09:00-09:50 uur, 09:50-10:40 uur
  • DONDERDAG: 06:00-07:00 uur (voor triatleten of lange afstand zwemmers 4 banen + 2 banen techniek), 07:00-07:50 uur, 07:50-08:40 uur, 08:40-09:30 uur (of van 08:40 tot 10:00 uur voor triatleten of lange afstand zwemmers, 4 banen +2 banen techniek tot 09h30)
  • VRIJDAG: 06:00-07:00 uur (voor triatleten of lange afstand zwemmers 4 banen + 2 banen techniek), 07:00-07:50 uur, 07:50-08:40 uur

 

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als u zich via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een email verzonden. Mocht u deze email niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in uw spambox terecht gekomen. Controleer daarom uw spambox of email box met ongewenste emails zodat u alsnog de email kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het email adres is gekomen of het email adres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de email niet afgeleverd worden. Mocht u geen email ter bevestiging van uw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als u een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvangt u in de week voorafgaand van uw cursus automatisch een uitnodiging om u aan te melden voor Mijn Kras Sport. Mocht u niet op deze email willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om u een gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Kras Sport te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen kunt u gebruikmaken van Mijn Kras Sport. U logt in door rechtbovenaan op de website uw gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een gemiste les of training kan alleen binnen twee weken worden ingehaald, mits de gemiste les minimaal 24 uur en maximaal zeven dagen van te voren wordt afgemeld. Je kunt alleen online je reguliere les of training afmelden. Het inhalen gebeurt volgens een ruilsysteem. Afmelden doe je enkel en alleen via de website. Ja kan je afmelden door achter de eerstvolgende les op afmelden te klikken. Let op: een afgemelde les kan niet ongedaan worden gemaakt. De site toont je vervolgens inhaalmogelijkheden. Mocht dat niet meteen zo zijn, dan kan dat tot twee weken na de les gebeuren. Afhankelijk van andere afmeldingen.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het (zwem)diploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3.(info gericht voor zwemlessen) Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als je je via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een e-mail verzonden. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in je spambox terecht gekomen. Controleer daarom je spambox of e-mail box met ongewenste e-mails zodat je alsnog de e-mail kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het e-mailadres is gekomen of het e-mailadres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de e-mail niet afgeleverd worden. Mocht je geen e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Waar worden de zwemtrainingen gegeven?
De zwemtrainingen van Kras Sport vinden plaats in onze vaste locaties in Haarlem: het Boerhaavebad en de Planeet. In de zomer gaan we ook naar buiten (Houtvaart en duinmeren)
Wanneer behoor ik tot het MASTER niveau?
Vanaf niveau 3 behoort u tot de MASTERS. U wordt aan niveau 3 toegevoegd zodra 100m (4banen) in 2 minuten of sneller wordt gezwommen
Wat heb ik nodig om deel te nemen aan trainingen?
Kras Xtra heeft alle materialen in beperkte hoeveelheid beschikbaar tijdens de zwemtrainingen. Bij voldoende voorraad kun je deze materialen tijdens de training gebruiken. Je dient zelf het volgende mee te nemen: • zwembroek (strak model, geen shorts) • zwembril (kan ook ter plaatste geleend worden)
Hoe weet ik tot welk niveau ik behoor?
Na een korte observatie tijdens een proeftraining of 1e training wordt al snel duidelijk tot welk niveau u behoort.
Hoe is een zwemtraining opgebouwd bij Kras Xtra?
• 300m Inzwemmen (10min) • 10 tot 20 min techniektraining • 20 – 30 min duurvermogen-, kracht-, sprinttraining. • Uitzwemmen
Is een wetsuit verplicht bij openwater trainingen?
• ja, dit is uit oogpunt van veiligheid. Een pak zorgt voor meer drijfvermogen.