A-Diploma

Wekelijks les

Je zoon of dochter is welkom vanaf een leeftijd van 4 jaar. Je kind wordt spelenderwijs watervrij gemaakt. Als ze gewend zijn aan het water dan beginnen we met de basisvaardigheden die nodig zijn om te leren zwemmen. We beginnen met het aanleren van het hoofd helemaal onder water te houden, onder water te kijken en te drijven op buik en rug. Ook leren we de kinderen het water in te springen en er weer uit te klimmen, met kleren het water in te gaan, te watertrappelen en te draaien van borst op rug en weer terug. Als ze eenmaal goed kunnen drijven leren we ze de verschillende zwemslagen: de schoolslag, de enkelvoudige rugslag en al een beetje borstcrawl en rugcrawl. Doordat we met een leerlingvolgsysteem op maat werken, zwemmen de kinderen een aantal maanden eerder af dan landelijk de norm is. Uiteraard wordt daarbij het plezier tijdens de zwemlessen nooit uit het oog verloren.

WACHTLIJST
Als je je kind aanmeldt voor de zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om hem/haar zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemles A diploma bedraagt op dit moment in verband met uitbreiding van ons lesrooster minder dan 2 maanden. Wil je er zeker van zijn dat je kind vanaf een leeftijd van 4 jaar kan beginnen? Schrijf je zoon of dochter dan al op jonge leeftijd in! 

AFZWEMMEN Minimaal viermaal per seizoen zwemmen we af voor het A diploma in zwembad de Planeet te Haarlem. De kosten voor het afzwemmen voor het A diploma zijn €20,00. Dit bedrag zal worden geïncassseerd voorafgaand aan het afzwemmen. 

In het aanmeldblok klik je eerst je dag en lestijd aan (eventueel nog ook de gewenste locatie) en dan klik je op aanmelden.

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als u een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvangt u in de week voorafgaand van uw cursus automatisch een uitnodiging om u aan te melden voor Mijn Kras Sport. Mocht u niet op deze email willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om u een gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Kras Sport te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen kunt u gebruikmaken van Mijn Kras Sport. U logt in door rechtbovenaan op de website uw gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is je kind in ongeveer een jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang is de wachtlijst?
Als je je kind aanmeldt voor de zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om je zoon of dochter zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemdiploma A bedraagt op dit moment maximaal twee maanden. Wil je er zeker van zijn dat je kind vanaf een leeftijd vanaf 4 jaar kan beginnen? Schrijf je zoon of dochter dan al op jonge leeftijd in!
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een gemiste les of training kan alleen binnen twee weken worden ingehaald, mits de gemiste les minimaal 24 uur en maximaal zeven dagen van te voren wordt afgemeld. Je kunt alleen online je reguliere les of training afmelden. Het inhalen gebeurt volgens een ruilsysteem. Afmelden doe je enkel en alleen via de website. Ja kan je afmelden door achter de eerstvolgende les op afmelden te klikken. Let op: een afgemelde les kan niet ongedaan worden gemaakt. De site toont je vervolgens inhaalmogelijkheden. Mocht dat niet meteen zo zijn, dan kan dat tot twee weken na de les gebeuren. Afhankelijk van andere afmeldingen.
Mogen we als ouder kijken bij de zwemles?
Je mag tijdens de zwemles naar jouw kind kijken. Voorwaarde is wel dat je geen andere kinderen meebrengt. Dit om overlast te voorkomen. In verband met drukte langs het zwembad vragen wij je met maximaal 1 ouder per kind te komen kijken.
Hoe word ik op de hoogte gesteld wanneer mijn kind in een hoger groepje mag zwemmen?
Wanneer jouw kind in het volgende groepje mag zwemmen, dan ontvang je hierover een telefoontje en/of e-mailbericht. Wanneer je inlogt op de website met het gebruikersaccount van jouw kind ben je altijd op de hoogte van het tijdstip dat je kind verwacht wordt en de zweminstructrice die jouw kind les zal geven. Wij raden je aan om dit altijd te na te kijken bij het begin van de maand of direct nadat er afgezwommen is.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking hebben op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het zwemdiploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3. Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is jouw kind in ongeveer een jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma B?
Je kind moet het zwemdiploma A hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma B aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma C?
Je kind moet het zwemdiploma B hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma C aan te leren.
Waar wordt er zwemles gegeven?
De zwemlessen van Kras Sport zijn in onze locaties in Haarlem: het Boerhaavebad en de Planeet.
Wanneer kan de A-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het A-diploma horen de volgende vaardigheden: A1 (start zwemles) A2 (A11, A12 & A13) A3 (A31 & A32) A4 (A23) A5 (A41) A6 (A54 & A55) A7 (A51) A8 (A37 & A38)
Wanneer kan de B-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het B-diploma horen de volgende vaardigheden: B1 (start zwemles B-diploma) B2 (B14) B3 (B16) B4 (B27 & B28) B5 (B19
Wanneer kan de C-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het C-diploma horen de volgende vaardigheden: C1 (start zwemles C-diploma) C2 (C13) C3 (C14 & C15) C4 (C11, C21 & C22) C5 (C25)
Wanneer wordt er proef- en afgezwommen?
Juni: 11-06-2017 proefzwemmen vanaf 15:30 uur Juli: 02-07-2017 afzwemmen vanaf 15:30 uur Oktober: 01-10-2017 proefzwemmen vanaf 15:30 uur 29-10-2017 Afzwemmen vanaf 15:30 uur. Januari: 14-01-2018 proefzwemmen vanaf 15:30 uur 28-01-2018 afzwemmen vanaf 15:30 uur. Maart: 11-03-2018 proefzwemmen vanaf 15:30 uur 25-03-2018 afzwemmen vanaf 15:30 uur. Juni: 10-06-2018 proefzwemmen vanaf 15:30 uur. Juli: 01-07-2018 afzwemmen vanaf 15:30 uur.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma A?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma A geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met voetsprong te water - 15 seconden watertrappen - 12,5 meter schoolslag, onder een lijn door duiken, 1/2 draai om lengte-as en 12,5 meter enkelvoudige rugslag, zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met sprong te water, onder water oriënteren, 3 meter onder water zwemmen, door gat in zeil - 50 meter schoolslag, 50 meter enkelvoudige rugslag - drijven op borst, drijven op rug, 5 meter beginners-borstcrawl, 5 meter beginners-rugcrawl - 60 seconden watertrappen waarbij 2x hele draai om lengte-as
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma B?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma B geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met voetsprong te water, 1/2 draai om lengte-as - 15 seconden watertrappen - 25 meter schoolslag, onder vlot door zwemmen, 1/1 draai om lengte-as en 25 meter enkelvoudige rugslag, zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met een kopsprong te water, onder water oriënteren, 6 meter onder water zwemmen, door gat in zeil - 75 meter schoolslag waarbij 1x voetwaarts naar bodem zakken, 75 meter enkelvoudige rugslag - drijven op borst, drijven op rug, 10 meter borstcrawl, 10 meter rugcrawl - 30 seconden watertrappen met armen en benen en 30 seconden met de benen
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma C?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma C geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met rol voorover te water - 15 seconden watertrappen en 30 seconden drijven in HELP-houding - 50 meter schoolslag, onder vlot door zwemmen, over vlot heen klimmen, 50 meter enkelvoudige rugslag, zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met een kopsprong te water, onder water oriënteren, 9 meter onder water zwemmen, door gat in zeil - 100 meter schoolslag waarbij 1x koprol voorover en 1x hoofdwaarts naar bodem duiken, 100 meter enkelvoudige rugslag - drijven op borst, drijven op rug, 15 meter borstcrawl, 15 meter rugcrawl - hurksprong, 30 seconden watertrappen met armen en benen en verplaatsen, 30 seconden verticaal drijven met gebruik van armen
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het A-diploma?
- t-shirt met korte mouwen - korte broek met pijpjes of een jurkje tot over de knie - schoenen
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het B-diploma?
- t-shirt met lange mouwen - lange broek - schoenen
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het C-diploma?
- lange broek - shirt met lange mouwen - schoenen - zomerjas
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Wordt er tijdens de schoolvakanties zwemles gegeven?
Tijdens de schoolvakanties gaan de zwemlessen in principe gewoon door. Alleen tijdens officiële feestdagen zal er geen zwemles worden gegeven, deze lessen kunnen ook niet worden ingehaald.
Hoe lang is de wachtlijst?
Als je je kind aanmeldt voor de diploma zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om je zoon of dochter zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemdiploma A bedraagt op dit moment maximaal twee maanden. Wil je er zeker van zijn dat jouw kind vanaf een leeftijd vanaf 4 jaar kan beginnen? Schrijf hem/haar dan al op jonge leeftijd in!
Hoe word ik op de hoogte gesteld wanneer mijn kind in een hoger groepje mag zwemmen?
Wanneer jouw kind in het volgende groepje mag zwemmen, dan ontvang je hierover een telefoontje en/of e-mailbericht. Wanneer je inlogt op de website met het gebruikersaccount van jouw kind, ben je altijd op de hoogte van het tijdstip dat je kind verwacht wordt en van de zweminstructrice die jouw kind les zal geven. Wij raden je aan om dit altijd te na te kijken bij het begin van de maand of direct nadat er afgezwommen is.
Hoe om te gaan met ongewenste omgangsvormen?
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen met betrekking tot ongewenste omgangsvormen? Dan kun je anoniem terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (gebruikelijke belkosten). Het Vertrouwenspunt Sport is ook via WhatsApp, per e-mail en via een websysteem bereikbaar. Wil je hierover meer weten? Kijk dan op de https://www.nocnsf.nl/help-het-is-mis-ik-wil-contact