Wielrentraining - Volwassenen

Wekelijks

Zoek je naar meer beheersing op de fiets? Sterker aan je volgende schaatsseizoen beginnen? Wil je leren ‘tussen de wielen’ te rijden? Sprinten, waaier rijden, lossen, een ‘gat slaan’, een gat dichtrijden, een ‘halve waaier’ vormen? De ‘bocht houden’. Hoe gaat dit allemaal in z’n werk?

Vanaf begin april verzorgen we elke donderdagavond van 19:30-21:00u de zogenaamde verdiepingstraining op de wielerbaan van Wheelerplanet. Een prachtig parcours van 3,5km, afgesloten van verkeer. Aandacht voor techniek en tactiek, intervaltrainingen, sprint- en duurtrainingen, het komt allemaal voorbij op jouw niveau (We groeperen de niveau's!).

Daarnaast, of in plaats van, kan je deelnemen aan de groepsritten onder begeleiding van de ervaren Kras Sport instructeurs. We vertrekken altijd vanaf Maarten's cafe (restaurant) bij de IJsbaan Haarlem. Steeds zullen er andere parcoursen in Kennemerland en omstreken worden afgelegd. Op de zaterdagochtend wordt een extra lange rit gereden (2 tot 3 uur). Doordeweeks rijden we 1 tot 1,5 uur. Ideaal om de aangeleerde technieken, tips en trics (op Wheelerplanet geleerd) op de openbare weg in praktijk te brengen. De kosten bedragen € 29,- per maand voor de trainingen op Wheelerplanet. Voor de groepsritten betaal je € 20,- per maand.

Extra aanbieding
Voor € 39,- per maand mag je onbeperkt deelnemen aan alle wielertrainingen en groepsritten. Bij aanmelding krijg je de eerste training een gratis Kras Sport-windstopper (Bioracer Prof Tempest Light met zakken en een winkelwaarde van € 55,-)!!!!

Bij de trainingen en groepsritten wordt uitgegaan van verschillende snelheden: Er wordt gereden in groepen met snelheid 25 - 28 km/uur en in groepen die naar de 30+ km/uur gaan.

DEELNEMER AAN HET WOORD (SABINE): 'Wat ik echt heel fijn vond: je kreeg (regelmatig) ter plekke een papiertje met daarop de training, zodat je die ook nog eens kan doen zelf, en/of je kreeg nog een training opgestuurd voor tussendoor. Zeeeeeeerr motiverend. Daarnaast merkte ik sinds ik aan de wielertrainingen van Kras Sport meedoe dat ik met meer vertrouwen fiets, ik ben meer één met mijn fiets en weet inmiddels dat ik veel wél kan, ik geniet gewoon veel meer van het wielrennen!'

AANMELDEN:
Dus meld je snel aan voor deze trainingen. Kies daarbij eerst de locatie ('Wheelerplanet' is voor de verdiepingstraining) en voorkeurstijd/dag in de aanmeldmodule op deze pagina. Wil je gebruik maken van de onbeperkt combi, schrijf je dan in voor de donderdag en vermeld in het opmerkingenveld 'onbeperkt combi'.

OVERIGE WIELERPRODUCTEN:
En wie weet besluit je met ons mee te gaan op trainingsreis/kamp, we vertrekken in:
mei: trainingsweek Alpen 
juniwielerreis/training in de Dolomieten
En we hebben natuurlijk nog een mooi traindoel in de vorm van de Kras Xtra Monsterrit - de IJsselmeerronde!

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als u zich via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een email verzonden. Mocht u deze email niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in uw spambox terecht gekomen. Controleer daarom uw spambox of email box met ongewenste emails zodat u alsnog de email kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het email adres is gekomen of het email adres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de email niet afgeleverd worden. Mocht u geen email ter bevestiging van uw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als u een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvangt u in de week voorafgaand van uw cursus automatisch een uitnodiging om u aan te melden voor Mijn Kras Sport. Mocht u niet op deze email willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om u een gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Kras Sport te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen kunt u gebruikmaken van Mijn Kras Sport. U logt in door rechtbovenaan op de website uw gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een gemiste les of training kan alleen binnen twee weken worden ingehaald, mits de gemiste les minimaal 24 uur en maximaal zeven dagen van te voren wordt afgemeld. Je kunt alleen online je reguliere les of training afmelden. Het inhalen gebeurt volgens een ruilsysteem. Afmelden doe je enkel en alleen via de website. Ja kan je afmelden door achter de eerstvolgende les op afmelden te klikken. Let op: een afgemelde les kan niet ongedaan worden gemaakt. De site toont je vervolgens inhaalmogelijkheden. Mocht dat niet meteen zo zijn, dan kan dat tot twee weken na de les gebeuren. Afhankelijk van andere afmeldingen.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking hebben op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het zwemdiploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3. Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als je je via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een e-mail verzonden. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in je spambox terecht gekomen. Controleer daarom je spambox of e-mail box met ongewenste e-mails zodat je alsnog de e-mail kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het e-mailadres is gekomen of het e-mailadres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de e-mail niet afgeleverd worden. Mocht je geen e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Wat moet ik meenemen tijdens een wielertraining van Kras Xtra?
Helm, Pompje, 1 of 2 extra binnenbanden, bandenplak setje, tooltje (klein gereedschap), bidon met water.
Zijn wielerhandschoenen verplicht?
Nee, maar bij een val kunnen wielerhandschoenen ervoor zorgen dat de handpalmen gespaard blijven van verwondingen.
Kun je racefietsen en/of mountainbikes huren bij Kras Sport?
Nee. Een beetje wielerzaak verhuurd fietsen of heeft een aantal testfietsen staan waar u tijdelijk van gebruik kunt maken. Raadpleeg hiervoor een dealer bij u in de buurt.
Waar moet mijn fiets aan voldoen om deel te nemen aan een wielertraining van Kras Xtra?
Uw fiets dient goed te kunnen remmen met voor- en achterrem. Ook het schakelmechanisme dient goed afgesteld te zijn. Banden goed opgepompt volgens de indicatie op de zijkant van elke buitenband. Er mag geen speling zitten op diverse onderdelen (balhoofd, trappers, assen, sturen, cranckstel, wielen)
Ben ik gedekt bij een val of valpartij?
Kras Sport BV is niet aansprakelijk voor de schade, aan lichaam of materiaal, opgelopen tijdens een training van Kras Xtra. Een val of valpartij komt regelmatig voor tijdens wielrennen, hoe voorzichtig je ook bent, het valt niet helemaal af te dekken. Er bestaan speciale verzekeringen tegen schade, opgelopen tijdens trainingsritten, toertochten, cyclosportieve tochten. Deze verzekeringen worden aangeboden door de KNWU en de NTFU. Meer info hierover: http://www.knwu.nl/thema/verzekeringen of https://www.ntfu.nl/Producten/Verzekeringen/Fietsverzekering.aspx
Bestaan er regels binnen een peloton of tijdens het rijden in een groep?
Er bestaan zeker regels om de veiligheid te verhogen tijdens groepsritten en/of training met meerdere renners. Op de website van Kras Sport is PDF document te downloaden waarin al deze regels/ gedragscodes in vermeld staan. Log in 'mijn krassport' en download het formulier 'veilig peloton rijden'.