Wielrentraining

Wekelijks

Je weet inmiddels hoe het is om 'tussen de wielen' te rijden en hebt al genoeg macht en ervaring in huis om een demarrage plaatsen of een 'gat' dicht te rijden. Misschien heb je heel de winter op 'ZWIFT' gestreden tegen virtuele renners maar nu is het tijd om in het echt te strijden tegen echte renners en echte weersomstandigheden. Ga jij de 'Kras' bokaal binnen slepen?

Niets is leuker dan met elkaar fietsen, in het peloton lekker uit de wind te gaan zitten of jezelf aan kop van het peloton te plaatsen om vervolgens de hele boel op een lint zetten. We zullen elke maand een koers houden waarbij er per categorie wordt afgesprint, om zo aan het einde van het seizoen toch tot een klassement te komen. Periodiek houden we ook een tijdrit om je skills als 'solorijder' te testen.

Vanaf april 2021 zullen weer we weer van start gaan, vanaf februari kun je je hiervoor aanmelden en op elke gewenste datum aansluiten. De wielertrainingen/ -lessen, elke donderdagavond van 19h30-21h00 zijn we op de wielerbaan van Wheelerplanet bij Spaarndam . Een prachtig parcours van 3,5km, afgesloten van ander verkeer. Voor iedereen die volgens een interval schema en wat technische opdrachten en uitdagingen met elkaar wil trainen. Op dinsdagavond doen we dat bij Snowworld van 19:30-21:00 uur en leren we meteen beter klimmen en veiliger dalen. Rendez-vouz ter hoogte van de parkeerplaats van Snowworld. En als laatste zijn er voor de reeds gevorderde renners/ -sters die gezamenlijk kilometers willen maken 3 mogelijkheden om mee te gaan met een 'Social Ride'. Elke din-, woe-, en vrijdagochtend vanaf de Ijsbaan Haarlem, start om 09h00 tot ongeveer 11h00 (50 á 60km).

LET OP:
Wegens de avondklok zullen de lessen plaatsvinden van 19:00 -20:00 uur, zolang de maatregelen blijven gelden.

Wegens de verplichte Corona maatregelen zijn de trainingen aangepast. De training wordt van tevoren via een document aan je bekendgemaakt. De trainingen bestaat meer uit intervallen dan uit 'spel-, en groepstrainingen'. Dwz dat we voorlopig geen aandacht schenken aan activiteiten waarbij renners dicht op elkaar trainen zoals draften en/of estafettevormen. De nadruk ligt op intervallen, conditieopbouw, ontwikkeling van snelheid en andere technisch/ tactische skills. Het is voorlopig dus niet mogelijk om dicht op het wiel van een andere renner te rijden om zo te genieten van de slipstream. Ook zijn de sanitaire voorzieningen en de kleedkamers voorlopig niet beschikbaar.

Aanmelden en kosten:

Wil je groeien en snel progressie boeken, is het zaak dat je minimaal 3x per week je lichaam de juiste prikkel geeft en daarom is ons programma gebaseerd op 2x per week gezamenlijk trainen (snowplanet & wheelerplanet). Buiten deze trainingen om dien je dan op andere dagen zelf een of meerdere rustige kilometers te rijden om zo wekelijks progressie te boeken en fitter/ sterker te worden.

Je kunt voor €41 per maand onbeperkt training volgen. Voor €30 per maand kun je 1 keer per week deelnemen aan 1 sport. 

 

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen