Hardlooptraining beginner en gevorderd

Wekelijks

Je sport al regelmatig en wilt hardlopen als trainingsvorm inzetten? Of je loopt al regelmatig maar weet niet hoe je verder conditie en snelheid kunt opbouwen? Misschien heb je gewoon wat stimulans nodig om te gaan lopen, wellicht helpt hardlopen met een groep.

De training is zodanig ingericht dat ieder aan zijn persoonlijk doel kan werken (vele niveaus). We trainen doorgaans op de hardloopbaan bij het Pim Mullier stadion, met speciale baan looponderdelen, gecombineerd met bepaalde trainingsvormen, zodat we gezamenlijk maar toch op eigen niveau effectief kunnen trainen. Met aandacht voor looptechniek, coördinatie, balans, kracht, snelheid.

Wat de baan zo interessant maakt is dat iedere loper in principe een ander programma kan lopen maar toch in groepsverband kan trainen. Bovendien kan je nergens zo goed aan je snelheid werken als op een atletiekbaan. Gedurende de wintermaanden (DEC/JAN) trainen we in de duinen. Dit doen wij om het accent tijdens deze periode vooral op KRACHT te leggen. Vanaf medio februari gaan we terug naar de baan, 3x per maand maar we blijven 1x per maand in de duinen trainen.

We trainen 1x per week samen op de baan en als je wenst krijg je wekelijks, op verzoek, een schema per mail toegestuurd voor je volgende wedstrijd of evenement. Zie het maar als huiswerk. De trainingen vangen elke zaterdagochtend aan om 08:30 uur en gaan tot 10:00 uur door. De kosten zijn vanaf € 30,- per maand. Voor een baantraining verzamelen we bij de atletiekbaan langs de Randweg of voor een duintraining bij de watertoren (aan het begin van de Zeeweg). Instromen kan op elk moment.

Er zijn 3 niveaus die wij hanteren:

1. START: beginnen met hardlopen tot 3 km aan één stuk.

2. MID: kan 3 km aan één stuk, werkt aan 5 km op tempo en het voltooien van 10 km.

3. GEVORDERD: kan een snelle 10 km wedstrijd lopen en werkt aan een halve marathon. Binnen deze groep werken marathonlopers die op de baan aan hun snelheid werken.

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen