Hardlooptraining

Wekelijks

NIEUWS: Op zaterdag 11 juni start om 08h30 de looptraining vanuit Tetterodehal ipv van op de atletiekbaan.

De training is zodanig ingericht dat ieder aan zijn persoonlijk doel kan werken (vele niveaus). We trainen doorgaans op de hardloopbaan bij het Pim Mullier stadion, met speciale baan looponderdelen, gecombineerd met bepaalde trainingsvormen, zodat we gezamenlijk maar toch op eigen niveau effectief kunnen trainen. Met aandacht voor looptechniek, coördinatie, balans, kracht, snelheid.

Wat de baan zo interessant maakt is dat iedere loper in principe een ander programma kan lopen maar toch in groepsverband kan trainen. Bovendien kan je nergens zo goed aan je snelheid werken als op een atletiekbaan. Gedurende de wintermaanden (NOV/DEC/JAN/FEB) trainen we in de duinen. Dit doen wij om het accent tijdens deze periode vooral op KRACHT te leggen. Vanaf 1 maart gaan we terug naar de baan, 3x per maand maar we blijven 1x per maand in de duinen trainen.

We trainen 1x per week samen op de baan. De trainingen vangen elke zaterdagochtend aan om 08h30 uur en gaan tot 10h00 uur door. De kosten zijn vanaf € 33,- per maand. Voor een baantraining verzamelen we bij de atletiekbaan Pim Mullier, langs de Randweg, of voor een duintraining op de parkeerplaats van het Tetterode Sportcomplex (Tetterodeweg 15 Overveen). De gezamenlijke duurlopen vinden in de zomermaanden plaats op donderdagavond vanuit de Tetterodehal in Overveen 19:30-20:30. Dit zijn rustige duurlopen waarbij je nog met gemak kunt kletsen.

Er zijn 3 niveaus die wij hanteren: (Instromen kan op elk moment)

1. Beginner: beginnen met hardlopen tot 3 km aan één stuk.

2. Gevorderd: kan 3 km aan één stuk, werkt aan 5 km op tempo en het voltooien van 10 km.

3. Pro: kan een snelle 10 km wedstrijd lopen en werkt aan een halve marathon. Binnen deze groep werken marathonlopers die op de baan aan hun snelheid werken.

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen