Hardlooptraining beginner en gevorderd

Wekelijks

Je sport al regelmatig en wilt hardlopen als trainingsvorm inzetten? Of je loopt al regelmatig maar weet niet hoe je verder conditie en snelheid kunt opbouwen? Misschien heb je gewoon wat stimulans nodig om te gaan lopen, wellicht helpt hardlopen met een groep.

De training is zodanig ingericht dat ieder aan zijn persoonlijk doel kan werken (vele niveaus). We trainen doorgaans op de hardloopbaan bij het Pim Mullier stadion, met speciale baan looponderdelen, gecombineerd met bepaalde trainingsvormen, zodat we gezamenlijk maar toch op eigen niveau effectief kunnen trainen. Met aandacht voor looptechniek, coördinatie, balans, kracht, snelheid.

Wat de baan zo interessant maakt is dat iedere loper in principe een ander programma kan lopen maar toch in groepsverband kan trainen. Bovendien kan je nergens zo goed aan je snelheid werken als op een atletiekbaan. Gedurende de wintermaanden (DEC/JAN) trainen we in de duinen. Dit doen wij om het accent tijdens deze periode vooral op KRACHT te leggen. Vanaf medio februari gaan we terug naar de baan, 3x per maand maar we blijven 1x per maand in de duinen trainen.

We trainen 1x per week samen op de baan en als je wenst krijg je wekelijks, op verzoek, een schema per mail toegestuurd voor je volgende wedstrijd of evenement. Zie het maar als huiswerk. De trainingen vangen elke zaterdagochtend aan om 08:30 uur en gaan tot 10:00 uur door. De kosten zijn vanaf € 30,- per maand. Voor een baantraining verzamelen we bij de atletiekbaan langs de Randweg of voor een duintraining bij de watertoren (aan het begin van de Zeeweg). Instromen kan op elk moment.

Er zijn 3 niveaus die wij hanteren:

1. START: beginnen met hardlopen tot 3 km aan één stuk.

2. MID: kan 3 km aan één stuk, werkt aan 5 km op tempo en het voltooien van 10 km.

3. GEVORDERD: kan een snelle 10 km wedstrijd lopen en werkt aan een halve marathon. Binnen deze groep werken marathonlopers die op de baan aan hun snelheid werken.

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als u zich via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een email verzonden. Mocht u deze email niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in uw spambox terecht gekomen. Controleer daarom uw spambox of email box met ongewenste emails zodat u alsnog de email kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het email adres is gekomen of het email adres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de email niet afgeleverd worden. Mocht u geen email ter bevestiging van uw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een gemiste les of training kan alleen binnen twee weken worden ingehaald, mits de gemiste les minimaal 24 uur en maximaal zeven dagen van te voren wordt afgemeld. Je kunt alleen online je reguliere les of training afmelden. Het inhalen gebeurt volgens een ruilsysteem. Afmelden doe je enkel en alleen via de website. Ja kan je afmelden door achter de eerstvolgende les op afmelden te klikken. Let op: een afgemelde les kan niet ongedaan worden gemaakt. De site toont je vervolgens inhaalmogelijkheden. Mocht dat niet meteen zo zijn, dan kan dat tot twee weken na de les gebeuren. Afhankelijk van andere afmeldingen.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het (zwem)diploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3.(info gericht voor zwemlessen) Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als je je via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een e-mail verzonden. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in je spambox terecht gekomen. Controleer daarom je spambox of e-mail box met ongewenste e-mails zodat je alsnog de e-mail kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het e-mailadres is gekomen of het e-mailadres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de e-mail niet afgeleverd worden. Mocht je geen e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Is een wetsuit verplicht bij openwater trainingen?
• ja, dit is uit oogpunt van veiligheid. Een pak zorgt voor meer drijfvermogen.