Hardlooptraining beginner en gevorderd

Wekelijks

Je sport al regelmatig en wilt hardlopen als trainingsvorm inzetten? Of je loopt al regelmatig maar weet niet hoe je verder conditie en snelheid kunt opbouwen? Misschien heb je gewoon wat stimulans nodig om te gaan lopen, wellicht helpt hardlopen met een groep.

De training is zodanig ingericht dat ieder aan zijn persoonlijk doel kan werken (vele niveaus). We gaan trainen op de hardloopbaan bij het Pim Mullier stadion, met speciale looponderdelen voor op de baan, gecombineerd met bepaalde trainingsvormen, zodat we gezamenlijk maar toch op eigen niveau effectief kunnen trainen. We besteden aandacht aan looptechniek, coördinatie, balans, kracht, snelheid.

Wat de baan zo interessant maakt is dat elke loper een ander programma kan lopen maar toch allemaal goed bij elkaar kunnen blijven trainen. Bovendien kan je nergens zo goed aan je snelheid werken als op een atletiekbaan. Natuurlijk zullen er ook een paar momenten in het jaar zijn dat we uitwijken naar heuvelachtig terrein zoals de duinen en af en toe richting het strand.

We trainen 1x per week samen op de baan en als je wenst krijg je wekelijks, op verzoek, een schema per mail toegestuurd voor je volgende wedstrijd of evenement. Zie het maar als huiswerk.

Vanaf zaterdag 30 maart 2019 starten we op de zaterdagochtend om 08h30 tot 10h00 uur. Deze training kost € 30,- per maand. De start is bij de ingang van de atletiekbaan langs de Randweg. Instromen kan op elk moment!

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als u een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvangt u in de week voorafgaand van uw cursus automatisch een uitnodiging om u aan te melden voor Mijn Kras Sport. Mocht u niet op deze email willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om u een gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Kras Sport te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen kunt u gebruikmaken van Mijn Kras Sport. U logt in door rechtbovenaan op de website uw gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is je kind in ongeveer een jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang is de wachtlijst?
Als je je kind aanmeldt voor de zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om je zoon of dochter zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemdiploma A bedraagt op dit moment maximaal twee maanden. Wil je er zeker van zijn dat je kind vanaf een leeftijd vanaf 4 jaar kan beginnen? Schrijf je zoon of dochter dan al op jonge leeftijd in!
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een gemiste les of training kan alleen binnen twee weken worden ingehaald, mits de gemiste les minimaal 24 uur en maximaal zeven dagen van te voren wordt afgemeld. Je kunt alleen online je reguliere les of training afmelden. Het inhalen gebeurt volgens een ruilsysteem. Afmelden doe je enkel en alleen via de website. Ja kan je afmelden door achter de eerstvolgende les op afmelden te klikken. Let op: een afgemelde les kan niet ongedaan worden gemaakt. De site toont je vervolgens inhaalmogelijkheden. Mocht dat niet meteen zo zijn, dan kan dat tot twee weken na de les gebeuren. Afhankelijk van andere afmeldingen.
Mogen we als ouder kijken bij de zwemles?
Je mag tijdens de zwemles naar jouw kind kijken. Voorwaarde is wel dat je geen andere kinderen meebrengt. Dit om overlast te voorkomen. In verband met drukte langs het zwembad vragen wij je met maximaal 1 ouder per kind te komen kijken.
Hoe word ik op de hoogte gesteld wanneer mijn kind in een hoger groepje mag zwemmen?
Wanneer jouw kind in het volgende groepje mag zwemmen, dan ontvang je hierover een telefoontje en/of e-mailbericht. Wanneer je inlogt op de website met het gebruikersaccount van jouw kind ben je altijd op de hoogte van het tijdstip dat je kind verwacht wordt en de zweminstructrice die jouw kind les zal geven. Wij raden je aan om dit altijd te na te kijken bij het begin van de maand of direct nadat er afgezwommen is.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking hebben op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het zwemdiploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3. Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is jouw kind in ongeveer een jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma B?
Je kind moet het zwemdiploma A hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma B aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma C?
Je kind moet het zwemdiploma B hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma C aan te leren.
Waar wordt er zwemles gegeven?
De zwemlessen van Kras Sport zijn in onze locaties in Haarlem: het Boerhaavebad en de Planeet.
Wanneer kan de A-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het A-diploma horen de volgende vaardigheden: A1 (start zwemles) A2 (A11, A12 & A13) A3 (A31 & A32) A4 (A23) A5 (A41) A6 (A54 & A55) A7 (A51) A8 (A37 & A38)
Wanneer kan de B-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het B-diploma horen de volgende vaardigheden: B1 (start zwemles B-diploma) B2 (B14) B3 (B16) B4 (B27 & B28) B5 (B19
Wanneer kan de C-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het C-diploma horen de volgende vaardigheden: C1 (start zwemles C-diploma) C2 (C13) C3 (C14 & C15) C4 (C11, C21 & C22) C5 (C25)
Wanneer wordt er proef- en afgezwommen?
September: 16-09-2018 proefzwemmen vanaf 12:30 uur September: 30-09-2018 afzwemmen vanaf 12:30 uur November: 04-11-2018 proefzwemmen vanaf 12:30 uur 25-11-2018 Afzwemmen vanaf 15:30 uur. Januari: 13-01-2019 proefzwemmen vanaf 12:30 uur 27-01-2019 afzwemmen vanaf 12:30 uur.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma A?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma A geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met voetsprong te water - 15 seconden watertrappen - 12,5 meter zwemmen, zelfstandig op de kant klimmen. Badkleding - met sprong te water (duiken heeft voorkeur), gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat op 3 meter afstand van de startkant. - 25 meter schoolslag, 25 meter enkelvoudige rugslag, 25 meter schoolslag onderbroken door 1 keer voetwaarts richting bodem te zakken, 25 meter enkelvoudige rugslag - 5 meter borstcrawl - 5 meter rugcrawl - enkele slagen zwemmen op de buik, aansluitend 5 seconden drijven op buik, enkele slagen zwemmen, halve draai naar rugligging gevolgd door 10 seconden drijven op rug - 60 seconden watertrappen waarbij 2x hele draai om lengte-as gemaakt wordt
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma B?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma B geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - achterwaarts te water - 15 seconden watertrappen – 50m zwemmen, onderbroken door 1x onder vlot door zwemmen, zelfstandig de kant op klimmen Badkleding - met een duik te water gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat op 6m afstand van de startkant. – 25m schoolslag, 25m enkelvoudige rugslag, 25m schoolslag, 25m enkelvoudige rugslag, 25m schoolslag, 25menkelvoudige rugslag, onderbroken door 2x een 1/2 draai om de lengte-as (van rug naar buik en van buik naar rug), 10m borstcrawl, 10m rugcrawl - 15sec drijven op rug, 5m hoofdwaarts voortbewegen in richting van drijvend voorwerp, 20sec drijven met voorwerp - 60sec watertrappen met verplaatsen in meerdere richtingen, 1x voetwaarts richting bodem zakken
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma C?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma C geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met rol voorover te water - 15sec watertrappen en 30sec verticaal drijven met drijvend voorwerp gevolgd door 5m voortbewegen op rug met gebruik armen - met sprong te water waarbij hoofd boven water blijft -100m zwemmen, 1x onder vlot door, 1x over vlot heen - 1m voor duikscherm onder water gaan en door het gat zwemmen zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met duik te water (zonder boven komen), 6m onder water zwemmen door gat naar oppervlakte zwemmen en bovenkomen in een soort wak - 75m schoolslag waarbij 1x hoofdwaarts richting bodem gaan, 75m enkelvoudige rugslag – 15m borstcrawl – 15m rugcrawl - 30 seconden watertrappen met armen en benen en verplaatsen in meerdere richtingen, 15sec drijven op rug, 30sec watertrappen met benen
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het A-diploma?
Badkleding - shirt of blouse met lange mouwen - lange broek, jurk of rok tot de enkels - schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het B-diploma?
Badkleding - shirt of blouse met lange mouwen - lange broek, jurk of rok tot de enkels - schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het C-diploma?
Badkleding - shirt of blouse met lange mouwen - lange broek, jurk of rok tot de enkels - jas met lange mouwen - schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Wordt er tijdens de schoolvakanties zwemles gegeven?
Tijdens de schoolvakanties gaan de zwemlessen in principe gewoon door. Alleen tijdens officiële feestdagen zal er geen zwemles worden gegeven, deze lessen kunnen ook niet worden ingehaald.
Hoe lang is de wachtlijst?
Als je je kind aanmeldt voor de diploma zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om je zoon of dochter zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemdiploma A bedraagt op dit moment maximaal twee maanden. Wil je er zeker van zijn dat jouw kind vanaf een leeftijd vanaf 4 jaar kan beginnen? Schrijf hem/haar dan al op jonge leeftijd in!
Hoe word ik op de hoogte gesteld wanneer mijn kind in een hoger groepje mag zwemmen?
Wanneer jouw kind in het volgende groepje mag zwemmen, dan ontvang je hierover een telefoontje en/of e-mailbericht. Wanneer je inlogt op de website met het gebruikersaccount van jouw kind, ben je altijd op de hoogte van het tijdstip dat je kind verwacht wordt en van de zweminstructrice die jouw kind les zal geven. Wij raden je aan om dit altijd te na te kijken bij het begin van de maand of direct nadat er afgezwommen is.
Hoe om te gaan met ongewenste omgangsvormen?
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen met betrekking tot ongewenste omgangsvormen? Dan kun je anoniem terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (gebruikelijke belkosten). Het Vertrouwenspunt Sport is ook via WhatsApp, per e-mail en via een websysteem bereikbaar. Wil je hierover meer weten? Kijk dan op de https://www.nocnsf.nl/help-het-is-mis-ik-wil-contact
Wat zijn de regels bij proef en afzwemmen
Als uw kind in aanmerking komt om te gaan proefzwemmen krijgt u uiterlijk 5 dagen voor het proefzwemmen een uitnodiging per mail. Bij het proefzwemmen wordt gekeken of uw kind kan afzwemmen. Indien uw kind wel/niet kan afzwemmen dan wordt u hierover binnen 5 werkdagen bericht. Bij het proefzwemmen krijgt uw kind in de hal een gekleurd polsbandje en wordt er alvast gevraagd naar wat je gaat doen na het behalen van je diploma. Doordat uw kind een gekleurd bandje omheeft is in het zwembad duidelijker bij welke instructeur uw kind begeleid wordt bij het proefzwemmen. Om het afzwemmen zo ontspannen mogelijk te laten verlopen verzoeken wij u maximaal 2 of 3 toeschouwers mee te nemen. In de kleedruimte mag uw kind begeleid worden door 1 ouder die mag meelopen door de gang naar het zwembad. Na het kledingzwemmen kan de begeleidende ouder ook plaatsnemen op de tribune.