Zwemles voor volwassenen

Wekelijks les

Heb je nooit leren zwemmen, ben je het verleerd of bang om je voort te bewegen in het water? Leer dan op latere leeftijd, onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur, zwemveilig te worden. De lessen zijn laagdrempelig en je leert de belangrijkste vaardigheden om je veilig te kunnen bewegen in het water.

Wij zorgen ervoor dat jij je op jouw gemak gaat voelen in het water en begeleiden je op weg naar het A, B of C diploma. 

In groepen van gemiddeld 8 personen leren we je alle zwemtechnieken die nodig zijn om veilig en zelfstandig te kunnen zwemmen. De lessen duren 45 minuten en worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde zwemonderwijzers. Kras Sport is erkend als opleidings- en exameninstituut Nationale Zwemdiploma's door de Nationale Raad Zwemveiligheid. 

Instappen kan op elk niveau. De zwemlessen worden verzorgt in het verwarmde zwembad (30°C) van Sportcentrum Velserbroek (instructiebad van 12m x 6m met een waterdiepte van 1.40 m). 

Naar mate je vorderingen maakt en er ruimte ontstaat door afzwemmende cursisten kan het zijn dat je telkens een groepje/niveau doorschuift naar het volgende tijdstip (45 minuten later). 

WACHTLIJST
Als je je aanmeldt voor de volwassen zwemlessen van Kras Sport wordt je eerst op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om je zo snel mogelijk in te delen. 

AFZWEMMEN Het hele jaar door bieden wij je de mogelijkheid om in privé of groepsverband af te zwemmen in zwembad de Planeet te Haarlem. De kosten voor het afzwemmen in een privéles bedraagt €41 en in groepsverband bedraagt het afzwemmen €30,00. Dit bedrag zal worden geïncasseerd voorafgaand aan het afzwemmen. 

Om je aan te melden voor de volwassen zwemlessen klik je in het aanmeldblok op de gewenste dag en tijd en dan klik je op aanmelden. 

 

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik een proefles volgen?
Nee, het geautomatiseerde boekingssysteem maakt het niet mogelijk proeflessen in te plannen. Je kan bij ons voor € 33 een proefabonnement nemen, hiermee kan je 4 weken lang komen 'Proeven'. Als blijkt dat het product niets is voor je, kan je direct opzeggen maar nog wel 3x proberen, of je kan voor de resterende 3 weken, een andere sport uitproberen.
Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als je een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvang je in de week voorafgaand van de cursus automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor ''Mijn Kras Sport''. Mocht je niet op deze e-mail willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om een gebruikersnaam en wachtwoord voor ''Mijn Kras Sport'' te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat je een gebruikersnaam en wachtwoord hebt ontvangen kun je gebruikmaken van ''Mijn Kras Sport''. Je logt in door rechts bovenaan op de website je gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is je kind in ongeveer 1,5 jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang is de wachtlijst?
Als je je kind aanmeldt voor de zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om je zoon of dochter zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemdiploma A bedraagt op dit moment minimaal 6 maanden, sommige dagen en tijden eerder ruimte. Wil je er zeker van zijn dat je kind vanaf een leeftijd vanaf 4 jaar kan beginnen? Schrijf je zoon of dochter dan al op jonge leeftijd in!
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een les of training kun je één week tot 24 uur van tevoren afmelden via ''mijn Krassport''. Na afmelden is het mogelijk om tot twee weken daarna een inhaal les in te plannen via ''mijn Krassport''. Het is helaas niet mogelijk om een les af te melden of in te halen per mail of telefonisch.
Mogen we als ouder kijken bij de zwemles?
De Planeet in Haarlem: Je mag tijdens de zwemles via een kijkrooster naar jouw kind komen kijken. Mocht je nog andere kinderen mee nemen die geen zwemles hebben dan is het verzoek deze kinderen rustig te houden. Bij voorkeur bij op schoot of op de bank plaats te laten nemen. Eventueel kun je in de tussentijd ook een bezoekje brt. Adres: sengen aan kinderboerderij Schoteroog. Gelegen in het Schoterhoeve achter de Planeetsportweg 1 in Haarlem. | In Velserbroek: Het is mogelijk om de zwemlessen via een scherm te volgen in de lounge. De zwemles fysiek bijwonen is in Velserbroek niet mogelijk.
Hoe word ik op de hoogte gesteld wanneer mijn kind in een hoger groepje mag zwemmen?
Wanneer jouw kind in het volgende groepje mag zwemmen, dan ontvang je hierover een telefoontje en/of e-mailbericht. Wanneer je inlogt op de website met het gebruikersaccount van jouw kind ben je altijd op de hoogte van het tijdstip dat je kind verwacht wordt en de zweminstructrice die jouw kind les zal geven. Wij raden je aan om dit altijd te na te kijken bij het begin van de maand of direct nadat er afgezwommen is.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het (zwem)diploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3.(info gericht voor zwemlessen) Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is jouw kind in ongeveer 1,5 jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma B?
Je kind moet het zwemdiploma A hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma B aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma C?
Je kind moet het zwemdiploma B hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma C aan te leren.
Waar wordt er zwemles gegeven?
De zwemlessen van Kras Sport zijn in zwembad de Planeet in Haarlem en in sportcentrum Velserbroek in Velserbroek. .
Wanneer kan de A-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het A-diploma horen de volgende vaardigheden: A1 (start zwemles) A2 (A11, A12 & A13) A3 (A31 & A32) A4 (A23) A5 (A41) A6 (A54 & A55) A7 (A51) A8 (A37 & A38)
Wanneer kan de B-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het B-diploma horen de volgende vaardigheden: B1 (start zwemles B-diploma) B2 (B14) B3 (B16) B4 (B27 & B28) B5 (B19
Wanneer kan de C-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het C-diploma horen de volgende vaardigheden: C1 (start zwemles C-diploma) C2 (C13) C3 (C14 & C15) C4 (C11, C21 & C22) C5 (C25)
Wanneer wordt er afgezwommen?
Afzwemmen: 21 mei 2023 om 16:00 uur in de Planeet. | 2 juli 2023 vanaf 16:15 uur in de Planeet. | 1 oktober 2023 vanaf 13:00 uur in de Planeet. | 26 november 2023 vanaf 13:00 uur in de Planeet. | 28 januari 2024 vanaf 13:00 uur in de Planeet. | 24 maart 2024 vanaf 13:00 uur in de Planeet. | 26 mei 2024 vanaf 13:00 uur in de Planeet. | 14 juli 2024 vanaf 13:00 uur in de Planeet.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma A?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma A geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met voetsprong te water - 15 seconden watertrappen - 12,5 meter zwemmen, zelfstandig op de kant klimmen. Badkleding - met sprong te water (duiken heeft voorkeur), gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat op 3 meter afstand van de startkant. - 25 meter schoolslag, 25 meter enkelvoudige rugslag, 25 meter schoolslag onderbroken door 1 keer voetwaarts richting bodem te zakken, 25 meter enkelvoudige rugslag - 5 meter borstcrawl - 5 meter rugcrawl - enkele slagen zwemmen op de buik, aansluitend 5 seconden drijven op buik, enkele slagen zwemmen, halve draai naar rugligging gevolgd door 10 seconden drijven op rug - 60 seconden watertrappen waarbij 2x hele draai om lengte-as gemaakt wordt
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma B?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma B geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - achterwaarts te water - 15 seconden watertrappen – 50m zwemmen, onderbroken door 1x onder vlot door zwemmen, zelfstandig de kant op klimmen Badkleding - met een duik te water gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat op 6m afstand van de startkant. – 25m schoolslag, 25m enkelvoudige rugslag, 25m schoolslag, 25m enkelvoudige rugslag, 25m schoolslag, 25menkelvoudige rugslag, onderbroken door 2x een 1/2 draai om de lengte-as (van rug naar buik en van buik naar rug), 10m borstcrawl, 10m rugcrawl - 15sec drijven op rug, 5m hoofdwaarts voortbewegen in richting van drijvend voorwerp, 20sec drijven met voorwerp - 60sec watertrappen met verplaatsen in meerdere richtingen, 1x voetwaarts richting bodem zakken
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma C?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma C geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met rol voorover te water - 15sec watertrappen en 30sec verticaal drijven met drijvend voorwerp gevolgd door 5m voortbewegen op rug met gebruik armen - met sprong te water waarbij hoofd boven water blijft -100m zwemmen, 1x onder vlot door, 1x over vlot heen - 1m voor duikscherm onder water gaan en door het gat zwemmen zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met duik te water (zonder boven komen), 6m onder water zwemmen door gat naar oppervlakte zwemmen en bovenkomen in een soort wak - 75m schoolslag waarbij 1x hoofdwaarts richting bodem gaan, 75m enkelvoudige rugslag – 15m borstcrawl – 15m rugcrawl - 30 seconden watertrappen met armen en benen en verplaatsen in meerdere richtingen, 15sec drijven op rug, 30sec watertrappen met benen
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het A-diploma?
Badkleding - shirt of blouse met lange mouwen - lange broek, jurk of rok tot de enkels - schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het B-diploma?
Badkleding - shirt of blouse met lange mouwen - lange broek, jurk of rok tot de enkels - schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)
Welke kleding moet een kind aan bij het afzwemmen voor het C-diploma?
Badkleding - shirt of blouse met lange mouwen - lange broek, jurk of rok tot de enkels - jas met lange mouwen - schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Wordt er tijdens de schoolvakanties zwemles gegeven?
Tijdens de schoolvakanties gaan de zwemlessen in principe gewoon door, soms worden de tijden hiervan aangepast. Alleen tijdens officiële feestdagen zal er geen zwemles worden gegeven, deze lessen kunnen ook niet worden ingehaald.
Hoe lang is de wachtlijst?
Als je je kind aanmeldt voor de diploma zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Op sommige dagen en tijden is er direct plaats. Zodra er plaats is nemen wij contact op. Wij doen er uiteraard alles aan om je zoon of dochter zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemdiploma A bedraagt op dit moment minimaal 4 maanden . Wil je er zeker van zijn dat jouw kind vanaf een leeftijd vanaf 4 jaar kan beginnen? Schrijf hem/haar dan al op jonge leeftijd in!
Hoe word ik op de hoogte gesteld wanneer mijn kind in een hoger groepje mag zwemmen?
Wanneer jouw kind in het volgende groepje mag zwemmen, dan ontvang je hierover een telefoontje en/of e-mailbericht. Wanneer je inlogt op de website met het gebruikersaccount van jouw kind, ben je altijd op de hoogte van het tijdstip dat je kind verwacht wordt en van de zweminstructrice die jouw kind les zal geven. Wij raden je aan om dit altijd te na te kijken bij het begin van de maand of direct nadat er afgezwommen is.
Hoe om te gaan met ongewenste omgangsvormen?
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen met betrekking tot ongewenste omgangsvormen? Dan kun je anoniem terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (gebruikelijke belkosten). Het Vertrouwenspunt Sport is ook via WhatsApp, per e-mail en via een websysteem bereikbaar. Wil je hierover meer weten? Kijk dan op de https://www.nocnsf.nl/help-het-is-mis-ik-wil-contact