Nieuws Kras Sport

Klantverhaal - cursist aan het woord

Sabine Doekes | wielertraining
Iedereen kan fietsen, maar hoe je echt moet fietsen leerde Sabine Doekes tijdens de trainingen bij Kras Sport.  Begeleid door Antoine Flori  ,,Ik heb er echt geen spijt van. Het is zo leuk’’, zegt Sabine enthousiast. "En niet alleen om zelf training te ondergaan. Het is vooral mooi om te zien dat je in een groep aan je individuele doel kan werken. Zonder dat het om competitie gaat. Het sociale aspect speelde een grotere rol dan ik vooraf had ingeschat."

De eerste keer was er wel een beetje twijfel. "O jee, kan ik dat wel dacht ik. Ik kan niet zo heel hard. We begonnen op een klein parcours.’’ Voor Sabine is haar sportieve doel om technisch makkelijker uit de voeten te kunnen. Of beter gezegd. Uit de wielen te kunnen. ,,Daar werd meteen aandacht aan besteed. Met allerlei oefeningen. Het ging om zaken als een noodstop maken, balanceren en het koersen in een peloton. Ik kreeg het gevoel dat ik steeds meer ‘in control’ was."

Om op ieder terrein uit de voeten te kunnen, werd op verschillende locaties en disciplines geoefend. "Zo moesten we een keer vijf maal het Kopje van Bloemendaal op en neer. De toegevoegde waarde was dat werd geleerd met welk verzet je moest rijden. Wel handig om beter in de bergen te kunnen rijden. Wat ook erg fijn was, was dat je de training op papier mee kreeg. Dan kon ik het later zelf nog eens doen. Desgewenst kon die ook na overleg worden aangepast aan jouw situatie.’’ Maar ook het korte werk kwam aan bod. Iedereen deed bijvoorbeeld drie sprintjes over honderd meter."

Het resultaat was al snel merkbaar. "Door de afwisseling in de training kreeg ik wat meer kracht in mijn benen.  De tips die iedereen kreeg waren echt een persoonlijke verbetering. Ook bij mij."

"Kortom, voor mij werkte mijn deelname aan de wielrtrainingen erg motiverend. Ik merkte sinds ik aan de wielertrainingen van Kras Sport meedoe dat ik met meer vertrouwen fiets, ik ben meer één met mijn fiets en weet inmiddels dat ik veel wél kan, ik geniet gewoon veel meer van het wielrennen!"