Nieuws Kras Sport

'In Gesprek met' - tips van Ferry Weertman

In 'In gesprek met' interviewt Jos Kras een sporter of trainer. Op een ongedwongen manier vergaart hij nieuwe inzichten om toe te passen in de trainingen van Kras Xtra. Maar ook voor de sporter zelf is het een uitdaging exact uit te leggen waarom hij in zijn trainingsopzet gelooft. Deze keer: Olympisch kampioen Ferry Weertman.

Mocht je het gemist hebben: het jaar 2016 kon niet beter zijn voor Ferry Weertman. Op 10 juli prolongeerde hij zijn Europese titel op de 10 kilometer vrije slag in Hoorn. Op 16 augustus zette hij de Copacabana in Rio de Janeiro in vuur en vlam voor een grote schare Nederlandse fans door de Olympische titel voor zich op te eisen. Ook in 2017 is hij weer op dreef, vorige week nog werd hij wereldkampioen in Hongarije!
De zwemmers van Kras Xtra zijn volop bezig met trainingen in Het Wed en zee, dus een mooie timing voor wat tips van een kampioen!

Hier zeer bruikbare tips van Ferry Weertman:

NAVIGEREN - "Oefen met naar voren kijken in het open water. Navigatie is van groot belang. Je zwemt al snel veel extra meters als je niet goed navigeert. Dat kost dan dus een hoop extra tijd!"

OEFENING NAGIVATIE IN HET ZWEMBAD - "Als je dit in het zwembad wilt oefenen kan dit door onderwater je ogen dicht te doen en alleen je ogen te openen als je je hoofd boven water hebt. Hierdoor kun je ervaren hoe weinig je kunt zien in het open water."

ADEMEN - "Wen aan een vast ademtempo, zodat je rust in het zwemmen creëert. Gebruik hierbij ook de voorgaande tip. Kijk wat voor jou de ideale combinatie is met naar voren kijken en ademen, zodat je een lekker duurtempo kunt zwemmen."

OEFENING ADEMEN - "Probeer verschillende combinaties uit, bijvoorbeeld één keer ademen op drie armslagen. Na drie keer ademen kijk je naar voren. Of je ademt na twee armslagen en kijkt na zes keer naar voren."

ANDERE ZAKEN - "Leer een aantal liedjes uit je hoofd, dit helpt mijzelf altijd om lange trainingen en het begin van een wedstrijd nog leuker te maken. En vergeet vooral niet te genieten!"