Nieuws Kras Sport

Klantverhaal | Otto (53) | IRONMAN

Nog een held van Kras Xtra zwemmen die een extra vermelding verdient: Otto Korstenbroek (53) is kort geleden IRONMAN geworden. Voor alle duidelijkheid, een hele Ironman wedstrijd is 3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42km hardlopen (op 1 dag).
Hier volgt zijn verhaal:

"Als marathonloper maar totaal onervaren tri-atleet begon ik begin 2017 met zwemtraining bij Kras Sport. Aan de geschokte blikken van Jos en Antoine kon ik direct merken dat er nog een hoop te verbeteren was. Veel trainingsuren en individuele begeleiding zorgden ervoor dat mijn techniek verbeterde en het vertrouwen groeide.

De triatlon waar je een keer aan meegedaan moet hebben is een Iron Man. De startbewijzen zijn heel duur en soms heel lastig verkrijgbaar. De sfeer en beleving zijn niet vergelijkbaar met een Challenge zoals wij eerder gedaan hebben. Het is een merk. Worldwide. En de organisatie is overal op dezelfde manier ingestoken. Ik zag mensen met een tattoo van het logo en snapte daar niets van. Tot je mensen spreekt die meegedaan hebben. Het is gewoon een cultus", aldus Otto.

"Zo stond ik na veel zwem-, fiets- en looptrainingen uiteindelijk op 30 september aan de start van de hele triatlon van Barcelona.
Bij opkomende zon werden alle atleten losgelaten in de Middellandse Zee. De daarop volgende fietstocht was een stevige, omdat de wind steeds meer aantrok en vrij spel had langs de mooie kustlijn van de Costa de Maresme.
De afsluitende marathon in en om Calella heb ik grotendeels in de regen gelopen.
De finish in het Ironman-stadion, speciaal opgebouwd op het strand, was een onvergetelijke. Het joelende publiek, de keiharde muziekbeats en de enthousiaste speaker die de voor mij legendarische zin uitsprak: You are an ironman! bezorgden mij kippenvel tot op mijn botten.
Het was het sluitstuk van een geweldige dag, waarvan ik van iedere seconde heb genoten!"