Nieuws Kras Sport

COVID -19 maatregelen per 11 mei versoepeld

Er mag vanaf 11 mei weer in groepen gesport worden mits de 1,5m afstand gewaarborgd kan worden. Voor Kras Sport is dit natuurlijk goed nieuws want hiermee kunnen ook wij langzaam aan weer de buitensporten opstarten. Maar hoe zit het met banenzwemmen en leszwemmen ABC voor de kinderen?

Hier een korte samenvatting van hetgeen dat staat te gebeuren.

BANENZWEMMEN EN LESZWEMMEN ABC:

Tot op heden is alleen nog bekend dat binnenbaden vanaf 11 mei weer open mogen. Het is nog niet bekend hoe de exploitanten van de zwembaden dit gaan organiseren om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het kabinet omtrent gezondheid, afstand en veiligheid. Kras Sport is afhankelijk van deze exploitanten om weer aan te kunnen vangen met de trainingen. Maar we zitten niet stil en werken momenteel met spoed aan een zgn. 'banenzwem boekingsapp'. Deze app kan ervoor zorgen dat banenzwemmers zich aan- en af kunnen melden voor een plek in het bad om zodoende te voorkomen dat teveel mensen zich bij het zwembad gaan begeven met alle besmettingsrisicos van dien. Vooralsnog wordt verwacht dat de Haarlemse baden in de komende weken met een passende oplossing komen. Hierover snel meer.

SKEELEREN:

Wij bieden de skeelerlessen aan, in het recreatiegebied Spaarnwoude met als startplaats Boerderij Zorgvrij omdat de parkeerplaats bij Snow World (Snowplanet) nog gesloten is. Mocht het regenen dan zullen de lessen op de IJsbaan plaats vinden omdat deze overdekt is. Kortom, regen zal nooit een spelbreker zijn en zullen de skeelerlessen altijd doorgang kunnen vinden.

We voldoen aan alle door het rijk gestelde voorwaarden en maatregelen op gebied van onder andere hygiëne, social distancing, veiligheid en gezondheid. Met hierbij wel een kanttekening voor het skeelermateriaal. Normaal zouden we het materiaal ook verhuren, echter voor zolang we de maatregelen in acht moeten nemen, ben je verplicht zelf materiaal (skeelers, helm en pols- en kniebescherming) mee te nemen.

De skeelerlessen zullen plaats vinden op:

  • dinsdag en woensdag van 2000-2100 uur
  • zaterdag van 930 – 1030 u en van 1030 – 1130 uur

Kosten bedragen € 30,00 (kosten per maand voor een wekelijkse les). Aanmelden kan via HIER

KCS: (staat voor Kracht, Core en Souplesse)

Tijdens deze trainingen wordt gewerkt aan de basis dat elk lichaam nodig heeft om elke sport blessurevrij te kunnen uitoefenen. De Locatie kan steeds verschillen maar vindt meestal plaats bij het duinmeer 't Wed in Bloemendaal. Omdat deze locatie tot nader order nog gesloten is wordt er voorlopig afgesproken op de parkeerplaats van bij de watertoren in Overveen aan het begin van de Zeeweg (Zeeweg 5/bij de tennisbanen). Van hieruit zullen de trainers je meenemen naar een plek in de buurt waar men goed kan trainen. Ook deze trainingen gaan vanaf 11 mei weer van start met inachtneming van de Corona maatregelen.

De KCS trainingen zullen plaats vinden op:

  • maandag- en woensdagavond van 19h30-20h30 uur
  • dinsdagdagochtend  van 9h30-10h30 uur
  • zaterdagochtend van 09h00-10h00 (bij Pim Mullier athletiekbaan)

Kosten bedragen € 30,00 per maand voor 1 training per week en 41,00 euro voor 2 trainingen per week. Aanmelding kan via HIER

 

WIELRENNEN:

Om aan alle, door het rijk gestelde, voorwaarden en maatregelen te voldoen zullen de kleedkamers van de wielerbaan gesloten blijven en de trainingsvormen zodanig zijn dat de 1,5m afstand gewaarborgd blijft. De trainers zullen hier de trainingen op toespitsen. Dit betekent in de praktijk vooral dat er niet ‘in het wiel’ gezeten mag worden van een andere renner. Verder zullen de maatregelen niet veel meer invloed hebben op de trainingen.

De wielertrainingen zullen plaats vinden op:

  • Dinsdagavond van 19h30-2100 uur
  • Donderdagavond van 19h30-21h00 uur

Kosten bedragen € 30,00 per maand voor 1 training per week en 41,00 euro voor 2 trainingen per week. Aanmelding kan via HIER

HARDLOPEN:

Voor hardlopen gelden eigenlijk dezelfde maatregelen als hiervoor benoemd, geen kleedkamers, sanitaire voorzieningen, niet te dicht op elkaar lopen, etc... Dat betekent wel dat de zaterdagochtendtrainingen op de atletiekbaan van Haarlem vanaf 16 mei weer kunnen plaatsvinden onder de bezielende leiding van onze enthousiaste trainers Daniël, Louis en Antoine.

De looptrainingen zullen plaats vinden op:

  • zaterdagochtend van 08h30-1000 uur op de atletiekbaan van het Pim Mullier sportpark aan de Randweg

Kosten bedragen € 30,00 per maand voor 1 training per week. Aanmelden kan via HIER

OPENWATER ZWEMMEN:

Tot nader order is onze trainingslocatie, duinmeer 't Wed in Overveen, gesloten en zullen om die reden de trainingen nog niet plaatsvinden. Mocht deze locatie op 01 juni nog steeds niet open gaan hebben wij het plan uit te wijken naar zijkanaal B in Spaarnwoude. Je kunt je wel alvast aanmelden voor deze trainingen via info@krasport.nl

De openwaterzwemtrainingen zullen plaats vinden op:

  • woensdagavond van 19h00-20h00

Kosten bedragen € 30,00 per maand voor 1 training per week en 11,00 euro extra per maand als je al een andere sport geniet via Kras Sport zoals banenzwemmen, wielrennen of skeeleren. Regel bij Kras Sport is: 1 sportmoment per week kost 30,00 per maand en vanaf een 2e moment, willekeurig welke discipline, komt er maandelijks 11,00 euro bij. Met andere woorden, vanaf 2x per week sporten kost een maandabonnement 41,00 per maand (LET OP, DIT IS ALTIJD EXCLUSIEF ENTREEKOSTEN HET ZWEMBAD OF DE IJSBAAN)