FRAME SCHAATSEN doe je samen!

Frame-schaatsen 2023-24

Met drie moderne frames in het bezit, biedt IJsbaan Haarlem de mogelijkheid voor kinderen met een beperking om nu ook heerlijk en veilig het ijs te kunnen betreden. En met enkele instructeurs van Kras Sport getraind in het lesgeven van frame-schaatsen, wordt het ook voor kinderen met een beperking een geweldige winter op de ijsbaan.

Samen schaatsen is de sleutel, want het frame-schaatsen zijn geen aparte schaatslessen, integendeel. Hij of zij met een frame doet gewoon mee aan onze bestaande reguliere schaatslessen. Hoe leuk is dat?

Wat is een schaatsframe nu precies en hoe werkt het? Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! Dankzij dit coole sporthulpmiddel kunnen ook kinderen met een motorische beperking, weinig energie of minder goede balans het échte schaatsgevoel ervaren, zonder te vallen of erg vermoeid te raken.

Interesse in samen leren schaatsen? Laat je gegevens hier achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Terug naar overzicht

Aanmelden - meer info

Laat hier je gegevens achter.

Veelgestelde vragen