Zwemtraining - Openwater

woensdag | 't wed Overveen

1e openwater zwemtraining; Woensdag 29 mei 2024 - 19h00! We zwemmen in buitenwater waarbij er een andere zwemtechniek wordt gevraagd van een zwemmer. Train je voor een zwemevenement of triatlon komende zomer? Zwem jij dit jaar mee bij de 'Mooie Nel Swim', vrijdag 28 juni 2024?. Ga dan goed voorbereid van start en doe deze zomer mee aan de openwater zwemtrainingen van Kras Sport.

Vanaf 29 mei, op woensdagavond, vinden de 'openwater' zwemtrainingen plaats in 't Wed van Overveen. De trainingen starten om 19h00.  De focus ligt bij het inzwemmen op alle technieken die nodig zijn bij zwemmen in 'openwater', heel handig als je deel gaat nemen aan triatlons, openwater zwemwedstrijden of andere openwater zwemtochten!  Hiermee gaan we heel de zomer door tot eind augustus 2024. Dit jaar gaan we in 't Wed elke 4e week, een wedstrijd zwemmen, op tijd dus. Op deze manier wennen we aan de 'druk(te)' van openwater wedstrijden. Heb je al een 'onbeperkt sporten' abonnement bij Kras Sport? dan kan je zo aansluiten, je hoeft je alleen maar even aan te melden via onze app.

Let op: Dit zijn geen trainingen waarbij je een slag aanleert of leert zwemmen. De borstcrawl aanleren doen we enkel in het zwembad. De trainingen in 'openwater' zijn voor zwemmers die de borstcrawl zonder al te veel problemen beheersen. Een achterstand in zwemconditie is geen probleem, dan zwem je in het begin wat minder afstand en breng je snel genoeg je zwemconditie op peil. We zwemmen verplicht wetsuit, dit is vooral uit veiligheid. Voor extra veiligheid en het meenemen van waardevolle spullen is het handig om gebruik te maken van een zgn. zwemboei. Daarnaast is het dragen van een badmuts en zwembril aan te raden. DEELNAME OP EIGEN RISICO.

Heb je al een account bij Kras Sport? dan kan je je via de Kras boekkingsapp aanmelden (alleen voor actieve leden). 

Ben je nog geen lid bij Kras Sport en kan je nog niet in de app? Meld je dan aan via het digitale inschrijfformulier aan de rechterzijde van deze pagina. Kies locatie, niveau en tijdstip van de training en klik op 'aanmelden'. Hierna kan je nog kiezen tussen een €39/54 abonnement. Let wel; het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand.

 

1e openwater training; Woensdag 29 mei - aan het strand van 't Wed. Zodra je vanaf de hoofdingang het strand oploopt en naar links kijkt, zie je een heel grote boomstam in de hoek liggen. Dat is de verzamelplek.

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen