Veelgestelde vragen

Hieronder kun je de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen aan Kras Sport. Heb je een vraag over een sport die hieronder niet beantwoord wordt?
Stel je vraag dan via het contactformulier of bel 023-5379944.

Algemeen

Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als u zich via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een email verzonden. Mocht u deze email niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in uw spambox terecht gekomen. Controleer daarom uw spambox of email box met ongewenste emails zodat u alsnog de email kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het email adres is gekomen of het email adres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de email niet afgeleverd worden. Mocht u geen email ter bevestiging van uw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als u een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvangt u in de week voorafgaand van uw cursus automatisch een uitnodiging om u aan te melden voor Mijn Kras Sport. Mocht u niet op deze email willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om u een gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Kras Sport te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen kunt u gebruikmaken van Mijn Kras Sport. U logt in door rechtbovenaan op de website uw gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een gemiste les of training kan alleen binnen twee weken worden ingehaald, mits de gemiste les minimaal 36 uur en maximaal zeven dagen van te voren wordt afgemeld. Je kunt alleen online je reguliere les of training afmelden. Het inhalen gebeurt volgens een ruilsysteem. Afmelden doe je enkel en alleen via de website. Ja kan je afmelden door achter de eerstvolgende les op afmelden te klikken. Let op: een afgemelde les kan niet ongedaan worden gemaakt. De site toont je vervolgens inhaalmogelijkheden. Mocht dat niet meteen zo zijn, dan kan dat tot twee weken na de les gebeuren. Afhankelijk van andere afmeldingen.
Is een IJsbaan magneetkaart persoonsgebonden?
Ja, de magneetkaart is persoonsgebonden. Je dient deze eenmalig aan te schaffen voor de toegang tot de IJsbaan Haarlem. De magneetkaart kun je vervolgens voor elke vervolgcursus opnieuw gebruiken. Voor het opwaarderen van de magneetkaart hoef je niet naar de kassa van de IJsbaan Haarlem te komen, dit kun je online doen via de website van de ijsbaan.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking hebben op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het zwemdiploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3. Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Opzeggen van een cursus
Het opzeggen van een cursus dient altijd schriftelijk via het contactformulier of per email (info@krassport.nl) te gebeuren. De opzegtermijn voor de cursus is altijd één volledige kalendermaand, waarbij de einddatum van de cursus altijd of eind van de maand is of indien de cursus stopt.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als je je via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een e-mail verzonden. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in je spambox terecht gekomen. Controleer daarom je spambox of e-mail box met ongewenste e-mails zodat je alsnog de e-mail kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het e-mailadres is gekomen of het e-mailadres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de e-mail niet afgeleverd worden. Mocht je geen e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)

Zwemtraining

Waar worden de zwemtrainingen gegeven?
De zwemtrainingen van Kras Sport vinden plaats in onze vaste locaties in Haarlem: het Boerhaavebad en de Planeet. In de zomer gaan we ook naar buiten (Houtvaart en duinmeren)

Zwemles

Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is je kind in ongeveer een jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang is de wachtlijst?
Als je je kind aanmeldt voor de zwemlessen van Kras Sport wordt deze op de wachtlijst geplaatst. Wij doen er uiteraard alles aan om je zoon of dochter zo snel mogelijk in te delen. De wachtlijst voor zwemdiploma A bedraagt op dit moment maximaal twee maanden. Wil je er zeker van zijn dat je kind vanaf een leeftijd vanaf 4 jaar kan beginnen? Schrijf je zoon of dochter dan al op jonge leeftijd in!
Mogen we als ouder kijken bij de zwemles?
Je mag tijdens de zwemles naar jouw kind kijken. Voorwaarde is wel dat je geen andere kinderen meebrengt. Dit om overlast te voorkomen. In verband met drukte langs het zwembad vragen wij je met maximaal 1 ouder per kind te komen kijken.
Hoe word ik op de hoogte gesteld wanneer mijn kind in een hoger groepje mag zwemmen?
Wanneer jouw kind in het volgende groepje mag zwemmen, dan ontvang je hierover een telefoontje en/of e-mailbericht. Wanneer je inlogt op de website met het gebruikersaccount van jouw kind ben je altijd op de hoogte van het tijdstip dat je kind verwacht wordt en de zweminstructrice die jouw kind les zal geven. Wij raden je aan om dit altijd te na te kijken bij het begin van de maand of direct nadat er afgezwommen is.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma A?
Het streven is jouw kind in ongeveer een jaar tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma A aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma B?
Je kind moet het zwemdiploma A hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma B aan te leren.
Hoe lang duurt het gemiddeld om te leren zwemmen voor het zwemdiploma C?
Je kind moet het zwemdiploma B hebben behaald. Het streven is jouw kind in ongeveer vier tot zes maanden tijd de vaardigheden voor het behalen van het zwemdiploma C aan te leren.
Waar wordt er zwemles gegeven?
De zwemlessen van Kras Sport zijn in onze locaties in Haarlem: het Boerhaavebad en de Planeet.
Wanneer kan de A-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het A-diploma horen de volgende vaardigheden: A1 (start zwemles) A2 (A11, A12 & A13) A3 (A31 & A32) A4 (A23) A5 (A41) A6 (A54 & A55) A7 (A51) A8 (A37 & A38)
Wanneer kan de B-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het B-diploma horen de volgende vaardigheden: B1 (start zwemles B-diploma) B2 (B14) B3 (B16) B4 (B27 & B28) B5 (B19
Wanneer kan de C-cursist een sticker op de poster plakken?
Bij de stickers voor het C-diploma horen de volgende vaardigheden: C1 (start zwemles C-diploma) C2 (C13) C3 (C14 & C15) C4 (C11, C21 & C22) C5 (C25)
Wanneer wordt er proef- en afgezwommen?
Juni: 11-06-2017 proefzwemmen vanaf 15:30 uur Juli: 02-07-2017 afzwemmen vanaf 15:30 uur Oktober: 01-10-2017 proefzwemmen vanaf 15:30 uur 29-10-2017 Afzwemmen vanaf 15:30 uur. Januari: 14-01-2018 proefzwemmen vanaf 15:30 uur 28-01-2018 afzwemmen vanaf 15:30 uur. Maart: 11-03-2018 proefzwemmen vanaf 15:30 uur 25-03-2018 afzwemmen vanaf 15:30 uur. Juni: 10-06-2018 proefzwemmen vanaf 15:30 uur. Juli: 01-07-2018 afzwemmen vanaf 15:30 uur.
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma A?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma A geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met voetsprong te water - 15 seconden watertrappen - 12,5 meter schoolslag, onder een lijn door duiken, 1/2 draai om lengte-as en 12,5 meter enkelvoudige rugslag, zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met sprong te water, onder water oriënteren, 3 meter onder water zwemmen, door gat in zeil - 50 meter schoolslag, 50 meter enkelvoudige rugslag - drijven op borst, drijven op rug, 5 meter beginners-borstcrawl, 5 meter beginners-rugcrawl - 60 seconden watertrappen waarbij 2x hele draai om lengte-as
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma B?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma B geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met voetsprong te water, 1/2 draai om lengte-as - 15 seconden watertrappen - 25 meter schoolslag, onder vlot door zwemmen, 1/1 draai om lengte-as en 25 meter enkelvoudige rugslag, zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met een kopsprong te water, onder water oriënteren, 6 meter onder water zwemmen, door gat in zeil - 75 meter schoolslag waarbij 1x voetwaarts naar bodem zakken, 75 meter enkelvoudige rugslag - drijven op borst, drijven op rug, 10 meter borstcrawl, 10 meter rugcrawl - 30 seconden watertrappen met armen en benen en 30 seconden met de benen
Wat moet een kind kunnen om te mogen afzwemmen voor het zwemdiploma C?
Het examenprogramma voor het diploma van het Zwem ABC is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heel nauwkeurig beschreven. De hieronder opgenomen eisen zwemdiploma C geven u een indruk wat uw kind ongeveer moet doen. Gekleed - met rol voorover te water - 15 seconden watertrappen en 30 seconden drijven in HELP-houding - 50 meter schoolslag, onder vlot door zwemmen, over vlot heen klimmen, 50 meter enkelvoudige rugslag, zelfstandig uit het water klimmen Badkleding - met een kopsprong te water, onder water oriënteren, 9 meter onder water zwemmen, door gat in zeil - 100 meter schoolslag waarbij 1x koprol voorover en 1x hoofdwaarts naar bodem duiken, 100 meter enkelvoudige rugslag - drijven op borst, drijven op rug, 15 meter borstcrawl, 15 meter rugcrawl - hurksprong, 30 seconden watertrappen met armen en benen en verplaatsen, 30 seconden verticaal drijven met gebruik van armen
Laat alles zien

Schaatsen

Vanaf welke leeftijd kun je deelnemen aan een schaatscursus?
Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 4 jaar aan de reguliere of intensieve schaatscursussen deelnemen.
Hoe lang blijft het tegoed op mijn magneetkaart geldig?
De entree op je magneetkaart blijft minimaal 1 jaar geldig. Als je aan het einde van het schaatsseizoen jouw magneetkaart hebt opgewaardeerd, kun je hier het volgende seizoen dus nog gebruik van maken.
Waar kan ik schaatsen huren?
Voor het huren of leasen van schaatsen ga je naar de schaatswinkel op de ijsbaan. Engelbert Sport verhuurt zowel combinoren als gewone noren. Voor meer informatie bel 023-5275997.
Vanaf welke schoenmaat kan ik schaatsen huren?
Je kunt bij de schaatswinkel op de ijsbaan vanaf schoenmaat 28 schaatsen huren.
Hoe kan ik de entree voor de ijsbaan aanschaffen?
Wij raden je aan vóór aanvang van jouw eerste les de entree online aan te schaffen via de website van de ijsbaan, om onnodig wachten bij de kassa te voorkomen.
Zijn er gedragsregels voor de IJsbaan Haarlem?
Het dragen van handschoenen is verplicht tijdens het schaatsen op de ijsbaan. - De ijsbaan adviseert je om een helm te dragen - Aanwijzingen van de instructeurs en het personeel van de ijsbaan dien je altijd op te volgen.
Is het mogelijk om van lesdag te veranderen?
Het is mogelijk om van lesdag te veranderen als de ruimte binnen de lesgroepen dit toelaat. Mocht je op een andere lesdag schaatsles willen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Annuleren Schaatslessen
Het annuleren van de schaatslessen dient altijd schriftelijk via het contactformulier of per email (info@krassport.nl) te gebeuren. De opzegtermijn voor de schaatslessen is altijd één volledige kalendermaand, waarbij de einddatum van de lessen altijd op het eind van de maand is.

Skeeleren

Vanaf welke leeftijd kun je deelnemen aan een skeelercursus?
Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 6 jaar aan de skeelercursussen deelnemen.
Gaan de lessen altijd door?
Bij nat wegdek kunnen de skeelerlessen geen doorgang vinden in Spaarnwoude. Na inloggen kun je onder mijn cursussen bij mededelingen zien als de les geen doorgang kan vinden. Om deze les in te halen dien je even contact op te nemen met kantoor.
Waar moet ik bij aanschaf van skeelers op letten?
Bij het skeeleren is het dragen van pols- en kniebeschermers alsmede een helm verplicht. Bij de aanschaf van skeelers dient u met name te letten op de pasvorm rond de hiel ('op slot'). U kunt uw skeeleruitrusting huren bij Kras Sport. Wij hebben skeelers, helmen, pols- en kniebeschermers tot onze beschikking. Voor €4,00 per les kunt u skeelers huren en voor nog eens €2,00 per les helm en pols- en kniebeschermers. Heeft u skeelers bij ons gehuurd, maar nog geen schoenmaat doorgegeven, dan verzoeken wij u om dat alsnog te doen. Het doorgeven van de schoenmaat kan via mail: info@krassport.nl of telefonisch: 023-5379944

Mountainbiken

Wielrennen

Hardlopen

Triatlon

Tennis

Vanaf welke leeftijd kun je deelnemen aan een tenniscursus?
Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 4 jaar aan de tenniscursussen deelnemen. Je zal op je eigen niveau en bij leeftijdgenoten ingedeeld worden. Vanaf het jaar dat je 16 jaar oud wordt ben je een volwassen lid en zal je ook bij volwassen groepen op je eigen niveau ingedeeld worden
Wie is mijn tennisleraar?
Nadat je op de website ingelogd bent (mijn Kras Sport) en je hebt op de betreffende cursus geklikt, dan staat in het overzicht je leraar.
Hoeveel tennislessen heb je per maand?
Per maand heb je recht op gemiddeld 4 lessen. Dit gemiddelde geldt per kwartaal
Wat als een les van volwassenen verregend in het winterseizoen?
Als een les verregend, dan biedt de Nieuwe Brug de mogelijkheid om in dezelfde week deze les op zaterdag om 10:00 of 11:00 uur in te halen in de hal. De inhaalmogelijkheid wordt vermeld onder mededelingen, waar ook vermeld staat als een les niet doorgaat.

Golf

Op welke banen kan ik spelen met mijn golfbaanpermissiepas?
Banen kunnen zelf aangeven of u met de NGF-Golfbaanpermissie van de baan waar u deze hebt gehaald, kunt spelen of niet.
Waarom moet ik eerst een NGF-Golfbaanpermissie halen, voordat ik door kan voor Clubhandicap 54?
Praktisch alle golfbanen werken met een baanpermissie die de golfer krijgt om op de baan te kunnen oefenen. De NGF-Golfbaanpermissie is nu een eerste vereiste alvorens door te kunnen voor Clubhandicap 54.
Wat betekent het dat de golfprofessional tekent voor NGF-Golfbaanpermissie?
In de praktijk komt het erop neer dat de eigenaar van de baan bepaalt wie er op de baan mag spelen. In de ideale situatie bepaalt hij/zij dit op advies van de golfprofessional. Kras Sport heeft dit opgenomen met de aangesloten golfbanen (Waterland en Middenbeemster) en houders van de NGF-Golfbaanpermissie kunnen spelen op de baan.
Hoe lang is het Golfregelexamen geldig?
Wanneer iemand geslaagd is voor het golfregelexamen, dan blijft dit onbeperkt geldig.
Waar staat een handicap voor?
De cijfermatige aanduiding van het speelniveau van de golfer. Een playing pro speelt handicap 0, hetgeen inhoudt dat hij een ronde gemiddeld in par (professional average result) speelt. Bij handicap 54 mag je gemiddeld elke hole 3 slagen boven par spelen.
Wat zijn de eisen, die gesteld worden aan de marker die aanwezig is bij het spelen van de Qualifying Ronde?
De marker dient minimaal in bezit te zijn van Clubhandicap 54.
Wat te doen met mijn Qualifying Kaart voor Clubhandicap 54?
Deze kaart dient altijd ingeleverd te worden hetzij bij de Handicapcommissie van uw club, danwel nadat u op de computer heeft ingevuld waar de Qualifying Kaart is geregistreerd.
Gaan de lessen onder alle weersomstandigheden door?
De lessen gaan altijd door ongeacht het weertype.
Heb ik eigen materiaal nodig?
Voor clubs wordt gezorgd.
Wie kom ik tegen op de golfbaan? Waar staat stableford voor?
• Caddymaster: de persoon, die de (gast)spelers ontvangt en waar de spelers een starttijd kunnen bespreken. • Marshal: toezichthouder op de golfbaan. U dient zich naar zijn aanwijzingen te gedragen. Zijn taak is ervoor te zorgen, dat eenieder zich aan de regels houdt en hij dient de doorstroming op de baan te bevorderen. • Pro: afkorting van golfprofessional, iemand die zijn geld verdient door golfles te geven (teachingpro) of wedstrijden te spelen (playing pro)
Waar staat stableford voor?
Afhankelijk van zijn handicap krijgt de speler op tevoren vastgestelde holes extra slag(-en). Bij handicap 0 krijgt de speler geen slagen mee.