Nieuws Kras Sport

201FysioSport

201FysioSport

Je wordt ouder pappa, nu de ochtend, de ochtend niet meer is, qua wakker worden. De laatste jaren eigenlijk al, die gaan kennelijk nu tellen. Het uit bed veren op het laatste moment, een snelle douche, aankleden, koffie en weg ben je, is er niet meer bij. We doen er verstandig aan de wekker voortaan te zetten, want verslapen en alles op tempo te kunnen volbrengen, behoort tot het verleden. Dus staan we ruim op tijd op om goed voor de dag te komen, als ook fit, want daar knaagt het ook aan. Ik ben wat stram, heb een pijntje hier en daar en met name eentje onder mijn linkerhiel. Ik moet daar echt even voorzichtig doorheen lopen voor ik de dag kan aanvangen. En einde dag, als ik veel gestaan en gelopen heb, speelt die eigenlijk ook op.

Nu zit het niet in mij en velen met mij, om voor ieder wissewasje naar de dokter te lopen, verwijsbriefje te halen en op naar de fysio. Nee, het zal vanzelf wel overgaan, denk ik dan. En bovendien is het allemaal zo’n gedoe, het kost zoveel tijd. En laten we eerlijk zijn, zoveel last hebben we nu ook weer niet. Ik kan er mee leven, sporten en bewegen, dus niet zaniken. Oké, het duurt even voor ik lekker op gang ben en het herstel neemt ook wat meer tijd in beslag, maar het gaat uiteindelijk allemaal best wel.

Nu heb ik de luxe, dat mijn fysio aan de overkant zit, dus dat is mooi. En een verwijsbriefje heb ik ook niet altijd nodig, zegt hij. Nee, wip maar even binnen en dan kijken we even ter plekke naar je of maken snel een afspraak. En heus dat scheelt niet alleen, maar is ook wijsheid zeg ik nu, ik zweer het je. Dat hieltje van mij, blijkt een licht vormpje van hielspoor, maar met een best wel gevoelig puls apparaat, het houdt een beetje tussen knijpen en kramp, is het euvel verholpen. Zij het tijdelijk werd erbij gezegd, dat wel, maar ik loop in ene weer na het opstaan zo de wc of badkamer in. Geen centje pijn meer, voor zolang het duurt natuurlijk, maar voor nu heerlijk.

Mijn vrouw, die uiteraard ook tegenover deze zelfde fysio woont, heeft al sinds begin dit jaar last van haar rechterschouder. Kwetsuur opgelopen na een valpartij op het ijs, kan gebeuren. Ook zij bewandelde de weg naar de fysio, straat oversteken en binnenlopen. Ook gelijk tijd voor haar en de schouder is weer even goed terug in de rails gezet, zoals hij het noemde. Met grote ogen van verbazing hief zij haar arm weer tot ver boven haar hoofd, dat had ze al weken niet gepresteerd. En ik denk dat ze hem wel had willen kussen van blijdschap, maar dat deed ze niet. De volgende ochtend lag ze weer vanouds om 6 uur in het zwembad, een weelde. Maar goed, ook die schouder vergt nadere zorg, maar voorlopig kan ze dus weer even voort.

Het loont dus wel degelijk zo’n bezoekje aan de fysio. Maar omdat de meesten er zo in staan als ik, niet gelijk naar een arts of fysio hollen en omdat niet iedereen tegenover een fysio woont, heeft Kras Sport het volgende bedacht; “Waarom brengen we de fysio niet naar jou toe, als jij niet 1-2-3 naar hem komt?”. En daar stond in ene op een woensdagavond bij ’t Wed, waar openwater zwemtraining en KCS gegeven werd een fysiotherapeute aan de zijde van de lesgevende Kras Sport instructeurs. Die kleine aanwezige maar niet al te hinderlijke blessure of kwetsuur werd nu wel aangestipt door menig cursist bij de fysiotherapeute. En zei keek er naar, sprak er met je over en stond je bij in een mogelijke oplossing tot herstel. Handig, dat je als Krasser zo dan voortaan even aan kunt kloppen.

Tal van mogelijkheden en voordelen zijn er te vinden en te bedenken in de samenwerking met een fysiopraktijk. Dat de keuze op juist deze praktijk viel, is niet verwonderlijk. Ook zij hebben sport niet alleen in hun naam, maar ook hoog in het vaandel. Sportminded fysiotherapeuten, die bijna allen zelf op hoog niveau gesport hebben. Die naast hun gedegen algemene kennis, ook elk een specialisme bezitten, zodat elke blessure hier behandeld kan worden. Maar ook een praktijk waar je naast behandelingen gelijk kunt werken aan herstel in hun ruime gym en schitterende revalidatieruimte. Wat wil je nog meer?

Kras Sport heeft dan ook fiducie en is bijzonder verheugd, net als ik eigenlijk. En laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk wel heel makkelijk zo voor mij, want laat ik nu net tegenover deze fysio wonen.