Nieuws Kras Sport

KRASSERIJ SLUIKRECLAME

SLUIKRECLAME

Hoe bedwing ik de cols deze zomer en hoe trotseer ik de baren van meer en zee, zijn vragen die ik meeneem deze vakantie. En ook hoeveel sluikreclame wil je hebben, vraagt moi, de ouderwetse Facebook influencer, zich af?

Het wordt weer kamperen met Bardani en Karsten, want een zomer zonder slaap op mijn Nomadje, is voor mij een verloren zomer. Lekker in mijn campingsmoking op mijn Birckentocks een beetje roeren in de Skottelbraai. Uiteraard de zon buitenhouden met mijn Quechua tarp, want het is al warm zat zo boven het Campingaz.

Maar goed, de dag voor vertrek is aangebroken en dan denk ik altijd even aan de bij ons gevleugelde woorden van mijn inmiddels uitgevlogen kroost, waarvan er ongetwijfeld wel weer een paar zullen invliegen deze vakantie. “Nou, pappa’s mooiste vakantiedag zit er alweer op”, als de Toyota zorgvuldig is ingepakt en alle ruimte optimaal benut. Ietwat overdreven, maar gelijk hebben ze ergens wel, want de auto inpakken voor de vakantie is voor mij een stukje voorpret wat niemand mij mag ontnemen. 

De Albert Heijn kratjes worden weer vakkundig opgestapeld met onze Ortlieb sporttassen daartussen. Een kratje vol met zwemspullen, zoals fins, pull-boys en Speedo zwembrilletjes. Een tas met onze handdoeken en Nabaiji zwemkleding. Laat het Gardameer en later de Adriatische Zee maar komen, we zijn er klaar voor. Maar eerst de Dolomieten. Handig is dan juist zo’n kratje weer voor onze helmen, clickschoenen en bidons. Een tas is dan weer beter voor onze fietskleding, voornamelijk Castelli, want een Italiaan heeft pas écht oog voor bikefashion. En als de wagen binnen dan helemaal vakantie klaar is, monteer ik de Thule op de trekhaak voor mijn Trek racefiets en Cannondale gravelbike van mijn eega.

Een laatste avondmaaltijd thuis, vroeg in de veren, want morgen uiterlijk 4 uur in de ochtend is het vertrek. Duimend voor niet al te veel drukte bij de Gotthard en dan de tunnel uit alsmaar naar beneden denderend de Povlakte in. Gelijk over de grens stoppen om de eerste espresso doppio tot ons te nemen, ‘Italië, hier zijn we!’

Tweeëneenhalve week heerlijk niets te hoeven, wat een prachtig vooruitzicht. Lekker genieten van de Italiaanse keuken en een goed boek. Maar ook een ritje op de fiets, een colletje op of een mooi stuk vlak langs de kust. Of heerlijk baantjes trekken in het zwembad van de camping of al crawlend het meer oversteken. Dat zijn de enige zaken die wel moeten, maar dat is geen werk, dat is plezierige inspanning. En dan hoor ik in mijn hoofd Antoine “Denk aan je catch. Blijf navigeren”. Of dan weer Steven “Niet uit het zadel, schakel bij”. Lessen die ik heb genoten herbeleef ik op die momenten, oefenstof tot mij genomen, probeer ik uit te voeren in de praktijk. Het geeft me houvast en het maakt het sporten leuker, mooier, fijner. Dusdanig zelfs, dat ik hier eigenlijk wel kan stellen; Deze vakantie wordt mede mogelijk gemaakt door KRAS SPORT.