Mini Gym bij Kras Sport

De Mini Gym richt zich op kinderen tussen de 18 maanden en 4 jaar. De eerste levensjaren zijn erg belangrijk in de ontwikkeling van kinderen. Stimuleer je peuter of kleuter spelenderwijs, waardoor de fysieke, cognitieve en emotionele ontwikkeling wordt ge

Bij Kras Sport gaan wij altijd uit van de 3-regel. Bij het aanbieden van de lessen staan de volgende drie pijlers centraal. Met deze pijlers proberen we de intrinsieke motivatie van het kind, om lekker te bewegen, te verhogen.

1. Coördinatie en motoriek 
We gaan tijdens de lessen aan de slag met verschillende grondvormen van bewegen die al spelenderwijs worden aangeleerd. Er wordt met thema’s gewerkt waarbij bepaalde beweegactiviteiten centraal staan. Uiteindelijk is het doel een kind met zelfvertrouwen zelfstandig te laten bewegen.

2. Interactie en betrokkenheid 
Samen sporten en bewegen is het allermooiste wat er is. Help je kind op weg bij een leven lang bewegen. In de lessen komen ook thema’s als samen spelen, speelgoed delen, luisteren en wachten op je beurt aan bod.

3. Ontwikkeling van de zintuigen 
Tijdens de lessen wordt er gewerkt met materiaal dat de zintuigen stimuleert. De diverse gekleurde materialen dagen uit om met het materiaal te spelen en dit verder te verkennen door bijvoorbeeld vorm en materiaal te voelen. Woorden (zoals kleuren, letters en cijfers) kunnen gekoppeld worden aan materiaal. Vrolijke muziek zit verweven in de lessen. Hiermee moedigen we aan tot het bewegen op muziek én het maken van muziek.

De op niveau gegeven lessen dragen eraan bij dat kinderen zich zowel fysiek, cognitief en emotioneel sneller ontwikkelen. Dit geeft ze een voorsprong wanneer ze als kleuter naar zwemles of de basisschool gaan. Kinderen die gevarieerd en goed leren bewegen zullen op latere leeftijd niet alleen meer sporten, maar ook met een hoge dosis zelfvertrouwen.

Persoonlijk sportadvies?

Kom je er niet uit, laat hier je gegevens achter en een van onze sportadviseurs nemen contact met je op.