Banenzwemmen

Wekelijks

De dag beginnen met een frisse duik, dagelijks een uitdagende zwemtraining, nooit meer dan 6 zwemmers per baan en op niveau ingedeeld. De trainingen zien er over het algemeen als volgt uit: 10 min inzwemmen, 30-35 min WOD (Workout Of the Day), deze wordt als groep gezwommen. Dat wil zeggen dat iedereen tegelijk deze WOD uitvoert, van baan 1 t/m baan 6, ongeacht je niveau. Hierbij wordt wel rekening gehouden met je niveau door de afstanden of rustmomenten aan te passen. Hierna volgt een cooling down van zo'n 5-10 min.

Zwemmen bij Kras Xtra is als bij een triatlon- of zwemvereniging trainen. Je krijgt geen zwemles maar je traint. Ideaal om je voor te bereiden op sportevenementen als een triatlon, een zwemwedstrijd en allerlei 'openwater' wedstrijden. Maar misschien wil je gewoon de borstcrawl beter beheersen. We besteden veel aandacht aan de borstcrawl maar ook de school-, rug- en zelfs de vlinderslagtechniek komt aan bod. Kan je al zwemmen, beheers je de schoolslag en kan je zonder al teveel moeite 4 banen achter elkaar zwemmen maar wil je beter presteren? Kom dan in de ochtenduren bij Kras Xtra zwemmen. Niet kris-kras door elkaar maar trainen op hetzelfde tempo/niveau als de andere zwemmers in de baan en nooit meer dan 6 zwemmers per baan. Je boekt je trainingsmomenten via de Kras Sport App. Je kunt vaste momenten inplannen maar je kunt ook extra op willekeurige tijden, eenmalig aanmelden, als het een week even beter uitkomt.

Maandag, woensdag en vrijdag zijn typische WOD trainingen. Op de dinsdag en donderdagochtenden zijn de trainingen meer gericht op duurtrainingen, dus langere sets, zwemmen van grotere afstanden. Ben je een triatleet dan zijn dit goede ochtenden om te trainen voor je volgende evenement of wedstrijd. Op deze dagen is er iets minder ruimte om je aan te melden als beginner. Hiervoor zijn de maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag beter geschikt.

In tegenstelling tot een vereniging, is het abonnement per maand opzegbaar. Je traint 1x per week voor € 39 p/m (excl. entree). Wil je vaker zwemmen? Dan betaal je € 54 en mag je onbeperkt zwemmen bij Kras (excl. entree)Entree van het zwembad: Schaf voorafgaande aan de zwemtrainingen een 12x badenkaart aan bij De Planeet (€ 53,00), dit is verplicht om toegang te krijgen tot het bad. Dit geldt ook voor het banenzwemmen voor jeugd t/m 16 jaar op de zaterdagmiddag van 16:10-17:00.

In het aanmeldblok links, klik je eerst op 'niveau', dan je gewenste dag, cursustijd aan alvorens op aanmelden te klikken. Na je aanmelding kun je de boekingsapp van Kras Sport downloaden en via dit systeem je trainmomenten vastleggen. 

 

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen