Het Speelplein WEEK 22

Voor de jongste jeugd zijn de maatregelen met betrekking tot Covid-19 per heden wat versoepeld. Zowel op gebied van sport, als in het onderwijs kan er weer een eerste voorzichtige start worden gemaakt. Reden genoeg voor Kras Sport en IJsbaan Haarlem om het Plan Speelplein te introduceren, waarmee wij menen leerling, ouder en onderwijs aanvullend bij te staan. Het Plan Speelplein houdt in, dat er sport en spel met instructie en onder toezicht aangeboden wordt voor dat deel van de schooljeugd wat op dat moment geen schoollessen geniet. Hierbij faciliteert IJsbaan Haarlem en verzorgt Kras Sport de dienstverlening. Aan alle door Het Rijk gestelde voorwaarden en maatregelen op gebied van onder andere hygiëne, social distancing, veiligheid en gezondheid, wordt voldaan in het Plan Speelplein. 

 

Dat nu juist Kras Sport en IJsbaan Haarlem Het Plan Speelplein introduceren, is niet zo verwonderlijk. De locatie leent zich uitstekend voor de inrichting van een dergelijk speel/instructie plein. Niet alleen op gebied van veiligheid en ruimte (meer dan een gymzaal aan ruimte per groep), maar ook doordat de ruimte grotendeels overkapt is, zal regen nooit spelbreker en gaan alle activiteiten altijd door. Kras Sport heeft al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van lesgeven aan kinderen van basisschool leeftijd. Alle Kras Sport instructeurs zijn opgeleid, bevoegd en gekwalificeerd.

Aangeboden sportdisciplines zijn o.a.:
− Balspelen als voetbal, volleybal, trefbal, lijnbal, handbal, korfbal,
− Gymhoek voor behendigheids-, balans- en matoefeningen
− Atletiek waaronder hard- en hordenlopen, hoog- en verspringen, werpen
− Thema weken met Skeeleren en skateboarden

Aangeboden spelen zijn o.a.:
− Speelhoek voor tikkertje, kring- en krijtspelen, touwtje springen, elastieken, jongleren en balspelen
− Apenkooi parcours

Speelplein wordt doordeweeks op verschillende aanvangstijden aangeboden waarbij je kunt kiezen uit 1,5 uur of 3 uur:

1,5 uur: van 830 - 1000 u, van 1000 - 1130 u. van 1230 - 1400 u en van 1400 - 1530 u (45 minuten instructie en 45 minuten spel). Kosten €9,00 inclusief entree en consumptie.

3 uur: van 830 - 1130 u en van 1230 - 1530 u, (90 minuten instructie en 90 minuten spel). Kosten €16,00 inclusief entree en consumptie

LET OP BIJ AANMELDING: bij aanklikken van aanvangstijd zie je het aantal minuten en de bijbehorende prijs!

ELKE VRIJDAG NIEUW ROOSTER VOOR DE WEEK EROP!

Terug naar overzicht
laden...

Veelgestelde vragen

Kan ik samen met een vriend of vriendin in dezelfde lesgroep ingedeeld worden?
Als de vaardigheden vergelijkbaar zijn en de leeftijden niet te ver uiteen liggen is dit mogelijk. Geef bij jouw aanmelding bij 'bijzonderheden' aan met wie je samen in dezelfde groep ingedeeld wilt worden. Wij zullen ons best doen om vrienden en vriendinnen bij elkaar in te delen.
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als u zich via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een email verzonden. Mocht u deze email niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in uw spambox terecht gekomen. Controleer daarom uw spambox of email box met ongewenste emails zodat u alsnog de email kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het email adres is gekomen of het email adres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de email niet afgeleverd worden. Mocht u geen email ter bevestiging van uw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Hoe vraag ik een account aan voor Mijn Kras Sport?
Als u een cursus bij Kras Sport gaat volgen ontvangt u in de week voorafgaand van uw cursus automatisch een uitnodiging om u aan te melden voor Mijn Kras Sport. Mocht u niet op deze email willen wachten neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl) met het verzoek om u een gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Kras Sport te verstrekken.
Hoe log ik in op Mijn Kras Sport?
Nadat u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen kunt u gebruikmaken van Mijn Kras Sport. U logt in door rechtbovenaan op de website uw gebruikersnaam en wachtwoord in te toetsen en op inloggen te klikken.
Kan een gemiste les of training ingehaald worden?
Een gemiste les of training kan alleen binnen twee weken worden ingehaald, mits de gemiste les minimaal 24 uur en maximaal zeven dagen van te voren wordt afgemeld. Je kunt alleen online je reguliere les of training afmelden. Het inhalen gebeurt volgens een ruilsysteem. Afmelden doe je enkel en alleen via de website. Ja kan je afmelden door achter de eerstvolgende les op afmelden te klikken. Let op: een afgemelde les kan niet ongedaan worden gemaakt. De site toont je vervolgens inhaalmogelijkheden. Mocht dat niet meteen zo zijn, dan kan dat tot twee weken na de les gebeuren. Afhankelijk van andere afmeldingen.
Hoe kom ik te weten in welke lesgroep en bij welke instructeur ik ben ingedeeld?
Een dag voor aanvang van de door jou gekozen cursus kun je inloggen op Mijn Kras Sport en bekijken in welke lesgroep je bent ingedeeld, wie jouw instructeur is.
Vanaf welke leeftijd kun je deelnemen aan een skeelercursus?
Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 6 jaar aan de skeelercursussen deelnemen.
Hoe kan ik met het leerlingvolgsysteem werken?
Na inloggen (Mijn Kras Sport) vind je onder mijn cursussen: 1. Opmerkingen, deze hebben betrekking op vaardigheid, afwezigheid, voortgang, indeling en betaling. 2. Vaardigheden, deze hebben betrekking op de verworven vaardigheden van de cursist op weg naar het (zwem)diploma. Na afloop van de les leggen de instructeurs deze vaardigheden vast. De erop volgende les zijn deze vaardigheden uitgangspunt voor de inhoud van de les die gegeven gaat worden. 3.(info gericht voor zwemlessen) Stickers, de cursist heeft een poster met een daarbij behorend stickervel mee naar huis gekregen. Als de cursist een combinatie van vaardigheden heeft behaald, dan wordt een niveau door de instructeur aangevinkt. De cursist kan dan de sticker op de desbetreffende plaats op de poster plakken. Mocht de sticker niet aangevinkt zijn, maar is wel de combinatie van vaardigheden aangegeven, stuur dan een mail naar info@krassport.nl. De instructeur zal vervolgens contact opnemen en/of de sticker alsnog aanvinken.
Wat is het leerlingvolgsysteem (LVS)?
Bij Kras Sport wordt met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Het leerlingvolgsysteem is ervoor om cursist en eventueel ouders inzicht te geven in de vorderingen van de cursist. Daarbij is het voor Kras Sport een middel om de kwaliteit van de lessen te bewaken.
Wordt er op een officiële feestdag les of -training gegeven?
Op een officiële feestdag is er geen les of training. De door een officiële feestdag gemiste les/training kan niet worden ingehaald. Officiële feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Kerstavond (vanaf 16:00 uur), 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag (vanaf 16:00 uur), Nieuwjaarsdag
Gaan de lessen altijd door?
Bij nat wegdek kunnen de skeelerlessen geen doorgang vinden in Spaarnwoude en worden om die reden gegeven op de IJsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2. De ijsbaan is via de zijdeur aan de parkeerplaats te betreden. U wordt indien het nat wegdek is, geïnformeerd middels een whatsapp-bericht.
Waar moet ik bij aanschaf van skeelers op letten?
Bij het skeeleren is het dragen van pols- en kniebeschermers alsmede een helm verplicht. Bij de aanschaf van skeelers dient u met name te letten op de pasvorm rond de hiel ('op slot'). U kunt uw skeeleruitrusting huren bij Kras Sport. Wij hebben skeelers, helmen, pols- en kniebeschermers tot onze beschikking. Voor €4,00 per les kunt u skeelers huren en voor nog eens €2,00 per les helm en pols- en kniebeschermers. Heeft u skeelers bij ons gehuurd, maar nog geen schoenmaat doorgegeven, dan verzoeken wij u om dat alsnog te doen. Het doorgeven van de schoenmaat kan via mail: info@krassport.nl of telefonisch: 023-5379944
Ontvang ik een e-mail ter bevestiging van mijn aanmelding?
Als je je via de website voor een cursus aanmeldt wordt er automatisch een e-mail verzonden. Mocht je deze e-mail niet ontvangen hebben dan is deze in de meeste gevallen in je spambox terecht gekomen. Controleer daarom je spambox of e-mail box met ongewenste e-mails zodat je alsnog de e-mail kunt openen. Ook komt het voor dat er een typefout in het e-mailadres is gekomen of het e-mailadres niet langer in gebruik is. Hierdoor kon de e-mail niet afgeleverd worden. Mocht je geen e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding ontvangen hebben neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail (info@krassport.nl)
Heeft mijn cursus een einddatum?
Je cursus loopt door tot het moment dat je de cursus opzegt. Het opzeggen van een cursus dient altijd schriftelijk via het contactformulier of per email (info@krassport.nl) te gebeuren. De opzegtermijn voor de cursus is altijd één volledige kalendermaand, waarbij de einddatum van de cursus altijd of eind van de maand is of indien de cursus stopt. Als je de cursus niet opzegt en het seizoen eindigt dan ben je automatisch voor volgend seizoen weer ingedeeld.
Is er een protocol om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan
Kras Sport zal zich houden aan de richtlijnen van het NOC*NSF alsmede de KNSB en erop toezien dat deze maatregelen worden nageleefd en bekend zijn bij de instructeurs, de cursisten, de ouders/ verzorgers en tevens in acht worden genomen op het complex IJsbaan Haarlem waar de activiteiten in goed overleg plaats zullen gaan vinden.